Ландо Норис и Макс Верстапен се разминаха със зловещ инцидент

...
Ландо Норис и Макс Верстапен се разминаха със зловещ инцидент
Коментари Харесай

Норис поиска наказание за Макс Верстапен

Ландо Норис и Макс Верстапен се разминаха със злокобен случай в хода на квалификацията за Гран При на Япония единствено поради светкавичните реакции на водача на Макларън.

В началото на третата фаза на сесията за място двамата подготвяха своите първи летящи обиколки когато Верстапен превъртя задните си гуми на изхода от „ 130R “ в опит да ги загрее. Световният първенец загуби за миг надзор над своя болид, който потегли да се движи наляво.

В същото време Норис, който също бе в подготвителна обиколка, бе тръгнал да изпреварва водача на Ред Бул от лявата страна на трасето. За да избегне случая той мина с двете си леви гуми върху тревата до пистата, а стюардите оповестиха, че този случай ще бъде разследван след края на квалификацията.

Още преди този момент да се случи Норис застана пред медиите и съобщи, че чака Верстапен да бъде осъден за рисковото си каране, без значение дали то е несъзнателно. По думите на британецът обаче излиза наяве, че той към момента не е гледал повторения и е с визията, че Макс преднамерено го е блокирал.„ Очевидно е какво се опита да направи той. Няма предписание, което да лимитира нещата, които можеш да правиш, само че това, което той стори не може да се прави. Винаги има изпреварвания преди последния завой, без значение от обстоятелството, че имаме съглашение да не вършим това, всички го вършат.

„ Той несъмнено щеше да направи същото в случай че беше на мое място, само че аз нямаше да се опитам да го препречвам по този метод. Определено чакам той да бъде осъден “, сподели Норис пред камерата на Sky Sports F1 малко след края на квалификацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР