Лабораторните анализи показаха, че съдържанието на общия брой микроорганизми в

...
Лабораторните анализи показаха, че съдържанието на общия брой микроорганизми в
Коментари Харесай

Мухлясал козунак на пазара, ето коя е марката!


Лабораторните разбори демонстрираха, че наличието на общия брой микроорганизми в млякото е над пределно допустимите правила, оповестиха от БАБХ. В сходство с условията на европейския правилник количествата са ориентирани за преправка в българско дружество, където ще се произведат млечни артикули (сирене и кашкавал) с интервал на зреене минимум 60 дни. Проверките на терен не престават, прецизират от организацията.

Междувременно в Кипър проверяващите органи откриха български опакован плесенясал козунак и продукцията се изтегля неотложно от пазара. Министерството на здравеопазването осведоми потребителите, че здравните служби на министерството, в подтекста на интензивния надзор на пазара, с оглед празника Великден, са разпознали козунаци с плесен/мухъл с име " Cake Mania ". 

Теглото е 450 г с код 380093560323. 
Първа партида: L/1/01 05 2018 
Втора партида: L/1/19 05 2018 
Трета партида: L/1/15 06 2018

Министерството на здравеопазването е издало разпореждане за незабавното евакуиране на стоката от магазинната мрежа, само че защото съществува риск от закупени към този момент количества осведоми жителите да не употребяват въпросния козунак и да го върнат в магазините, от където е закупен. Отбелязва се, че следствието продължава и в случай че възникне нужда, Министерството на здравеопазването в Кипър ще излезе с ново известие. " Cake Mania " е марка на хасковска компания.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР