Лабораторни изследвания на продукцията на четири най-големи птицекланици у нас

...
Лабораторни изследвания на продукцията на четири най-големи птицекланици у нас
Коментари Харесай

У нас не е открито пилешко с фипронил

Лабораторни проучвания на продукцията на четири най-големи птицекланици у нас са открили, че е нас няма нечисто с фиплонил пилешко месо, оповестиха от българската организация за сигурност на храните в четвъртък.

Пробите са направени превантивно поради засиления надзор на пазара по отношение на заплахата от разпространяване на артикули, нечисти с фипронил, След като бяха открити и изтеглени от пазара партиди с яйца, в този момент от организацията за храните са изследвали месо от пилета бройлерно произвеждане, по този начин и месо от кокошки носачки.

Ведомството твърди, че продължава засиления мониторинг над яйца и яйчни артикули, както създадени у нас, по този начин и търгувани в границите на свободния европейски пазар.

От началото на октомври до края на 2017-та година от всички ферми и пакетиращи центрове ежемесечно ще бъдат вземани проби за лабораторен разбор, както за задачите на самоконтрола, по този начин и за задачите на формалния надзор. Извършва се и засилен надзор в животновъдните обекти по повод употребяваните препарати за дезинсекция на птиците и вярната им приложимост. Използването на неразрешени препарати за стерилизация предизвиква замърсяването на яйца и месо с фиплонил.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР