Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и

...
Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и
Коментари Харесай

ВУЗФ Lab организира международна конференция на тема „Кръгова икономика и устойчиви финанси“

Лабораторията за научно-приложни проучвания към Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси ВУЗФ Lab провежда интернационална конференция на тематика „ Кръгова стопанска система и устойчиви финанси “. Тя ще се организира на 24 октомври от 10.30 часа в зала 501 на висшето учебно заведение. По време на нея ще бъдат наранени значими въпроси, свързани с кръговата стопанска система и проблемите пред развиването ѝ у нас.

Конференцията ще протече в два поредни панела, а задачата й е да реализира ефикасна и градивна полемика сред едни от най-големите специалисти в сферата, въз основата на която да се изготви отчет с съответни решения на поставените проблеми.

Първият панел ще бъде отдаден на методите на финансиране на кръговата стопанска система и ролята на банките и застрахователните компании в целия този развой. По какъв метод преходът към кръгова стопанска система се отразява на застрахователния бизнес и какви са трендовете на финансовите пазари, са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани на 24 октомври.

Втората част от конференцията ще обърне внимание на устойчивостта на финансите и несъответствията във външнотърговската политика на България , конкурентоспособността на българския експорт и положителните практики в импортно и експортно насочената стопанска система.

Основен отчет по време на форума ще изнесе проф. доктор Даниела Бобева от ВУЗФ. Сред специфичните интернационалните посетители, които ще показват своите проучвания, са проф. доктор Джовани Ладжоя и доцент доктор Теодоро Галучи от италианския университет “Алдо Моро” в Бари, проф. Паникос Путзиурис, ректор на Университета в Централен Ланкашър, Кипър, (UCLan Cyprus) и учител в Judge Business School, University of Cambridge и други

В конференцията ще вземат присъединяване водещи икономисти от България и чужбина , финансови специалисти и анализатори, специалисти в региона на кръговата стопанска система и устойчивите финанси, представители на държавните институции, бизнеса, университетските и научните среди от България и Европа.

Организирането на интернационалната конференция е част от дълготрайната задача на ВУЗФ и на Лабораторията за научно-приложни проучвания към университета да сътвори естрада за осъществяване професионални полемики, които да създават ефикасни решения и верни модели за промени в здравния, финансовия, данъчния, иконмическия и други браншове.

Международната конференция се провежда с поддръжката на:

Генерален сътрудник: “ОЗК – Застраховане” АД

Партньори: “Централна кооперативна банка” АД, “Тексим Асет Мениджмънт” ЕАД, ЗАД “Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД

Медийни сътрудници: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Bulgaria ON AIR, Economic.bg, сп. “Икономика”, Money.bg и в. “Банкеръ”

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР