Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия

...
Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия
Коментари Харесай

Затвориха лаборатория след фалшви отрицателни резултати за COVID-19

Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия е била спряна поради опасения, че неправилно е давала негативни резултати от PCR проби на инфектирани хора. Това оповестиха от английската Агенция за здравна сигурност (UKHSA), осведоми " Ройтерс ".

NHS Test and Trace е почнала следствие в лаборатория в град Улвърхамптън след информации за хора, получаващи негативни резултати от PCR тест след позитивна проба от бързи проби, съобщи News.bg.

Правителственият съвет споделя, че PCR тестванията са по-точни от бързите проби и хората могат да спрат да се самоизолират, в случай че позитивна проба от бърз тест е последван от негативна проба от PCR тест.

" Веднага спряхме тестването в тази лаборатория, до момента в който продължаваме следствието ", означи доктор Уил Уелфеър, шеф в UKHSA.

" Няма доказателства за каквито и да е неточности в самите бързи или PCR тестови комплекти и обществеността би трябвало да остане уверена в потреблението им и в други лабораторни услуги, които понастоящем се дават ", добави Уелфеър.

Immensa Health Clinic, частната компания, която управлява лабораторията, е учредена през май 2020 година и са ѝ били предоставени контракти на стойност 170 млн. паунда (234 млн. долара) за обработка на резултатите от PCR проби.

Нейният основен изпълнителен шеф Андреа Рипосати увери, че компанията " изцяло сътрудничи " на следствието на UKHSA и " не желае този въпрос или нещо друго да опетни невероятната работа, свършена от Обединеното кралство в тази пандемия ".

Рипосати също по този начин управлява компанията Dante Labs, която се проверява от Британската комисия за защита на конкуренцията по обвинявания, че не е предоставила резултатите от PCR проби в точния момент или от време на време въобще.

Британският министър председател Борис Джонсън се сблъска с рецензии, като мнозина споделят, че NHS Test and Trace не дава отговор на обещаната от него система за " побеждаване на света ".

" Ако се откри, че резултатите от 40 000 теста за рак или ХИВ може да са били неточни, ще се вдигне олелия и ще се хвърчат глави ", акцентира депутатката от опозиционната Лейбъристка партия Росена Алин-Хан.

" Не с Test and Trace. Десетки милиарди лири, хвърлени на голям брой частни компании, които сложиха облагата преди пандемията ", настоя още тя.

UKHSA увери, че това бил изолиран случай в една лаборатория, като пробите към този момент се пренасочвали към други лаборатории, а цялостната наличност на проби не била наранена.

Но някои учени се притесняват, че подправените отрицателни проби може да са съдействали за разпространяването на случаите. Едно изследване за разпространяване пресмята инфектираните на най-високите им равнища от януари.

UKHSA съобщи, че почти 43 000 души може да са получили неточни негативни резултати от PCR проби, основно в Югозападна Англия, което евентуално е подценило броя на хората с ковид сред 8 септември и 12 октомври.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР