Лабораториите на Nokia Bell Labs представиха своята технология за управление

...
Лабораториите на Nokia Bell Labs представиха своята технология за управление
Коментари Харесай

Nokia представи технологията Natural-Language Networks за гласово управление на мрежи

Лабораториите на Nokia Bell Labs показаха своята технология за ръководство на мрежи на натурален език, която на процедура ще разреши мрежите да се ръководят благодарение на елементарни речеви или текстови команди. Според компанията, употребявайки новата технология, мрежите ще „ схващат “ желанията на потребителите и ще разполагат с задоволително просветеност, с цел да работят независимо в сходство с тези планове.

Компанията съобщи, че мрежите на натурален език ще опростят ръководството на мрежите и ще бъдат доста по-отзивчиви към потребностите на крайните консуматори. Използвайки изкуствен интелект, технологията ще разреши на доставчиците на услуги да дават и поддържат идеалната мрежова настройка за всеки клиент, когато и да се нуждае от нея.

С времето Natural-Language Networks ще стартира да планува потребностите на услугите и приложенията и се приспособява към тях без човешка интервенция и ще се учи от интервенциите, които прави.

Чаба Вулкан, началник на изследователския отдел за автоматизация на мрежовите системи в Nokia Bell Labs, съобщи, че операторите няма да имат потребност да учат механически каталози или комплицирани описания на API, когато основават мрежи. Командата „ Оптимизирай мрежата в местоположението X за услугата Y “ ще бъде задоволителна. С помощта на гласовото ръководство ще бъде допустимо да се усъвършенства безжична мрежа, да вземем за пример във фабрика, с цел да се автоматизират роботите или да се координира потокът от качвания на изявления в обществените мрежи.

Решението за ръководството на мрежи на натурален език е съставен елемент на нова изследователска самодейност на Nokia Bell Labs, наречена UNEXT, която има за цел да промени стека на мрежовия програмен продукт и системи. Очаква се UNEXT да трансформира процеса на несъмнено консолидиране на съставни елементи с мрежата в елементарна задача, като трансформира самата мрежа в операционна система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР