КЗП със съвети за капаните на летните разпродажби:Тази рокля наистина

...
КЗП със съвети за капаните на летните разпродажби:Тази рокля наистина
Коментари Харесай

КЗП със съвети за капаните на летните разпродажби

 КЗП със препоръки за клопките на летните разпродажби:

Тази рокля в действителност ли е понижена? Възможна ли е толкоз огромна отстъпка? Дали въобще си коства покупката? Това са първите въпроси, които нормално си задаваме след първичния възторг при типа на витрините с огромните анонси за отстъпки, когато стартират така наречен сезонни разпродажби. Примамливите предложения изникват безусловно отвред – те са и в обществените мрежи, електронната поща, по малкия екран, на билбордовете в градската среда… Но преди да се впуснем в " преференциалното “ извършване на покупки, да опитаме да изтрием кавичките…

Реално ли е лятното понижение?

Може да сте изцяло сигурни в това, единствено в случай че цяло лято сте гледали на витрината дадена дреха, която Ви е сграбчила вниманието и сте следили нейната цена. Ако обаче до неотдавна сте отсъствали от града или случайно минавате около магазин с надпис понижение, е добре да сте по-внимателни и сериозни към процентите отстъпки. Особено, когато те са по-големи, тъй като тогава е и по-вероятно да са нереални. По закон, с цел да е същинско едно понижение, остарялата цена следва да е прилагана най-малко един месец. Комисията за отбрана на потребителите прави инспекции, при които нарушаването на това предписание елементарно може да бъде писмено открито и тогава търговецът се санкционира със глоба в размер на до 3 000 лева

Изгодно ли е в действителност извършването на покупки от сезонните разпродажби?

Важно е да не забравяме, че даже да са спазени всички условия на закона, покупката " на сметка “ от сезонна ликвидация е не просто тази с действителен рабат от постоянната цена, а онази с най-изгодната въобще на пазара цена сега. Затова, с цел да се възползваме пълноценно от понижението, е потребно да проверим на повече места при какви условия можем да си закупим определения от нас модел, в това число и в интернет. Дори и там, където той не е безусловно понижен и където може да се окаже даже по-евтин.

Проверете изискванията на понижението!

Понякога търговците слагат избрани условия, при които клиентите им могат да се възползват от оповестеното понижение. Например, че отстъпката ще важи единствено при покупка на два продукта от един и същи тип – два панталона, две блузи, две ризи и така нататък Или пък при съчетание на определения продукт в промоция с артикул от различен тип на постоянна цена. Понякога се среща и слагането на ограничаване на броя продукти от един тип, които могат да бъдат закупени на оповестените понижени цени – това по-скоро се прави за да бъдат препятствани опитите търговци да закупуват по-големи количества от артикули, които да препродават в своите обекти по-скъпо. Ако не е предоставена авансово информацията за всички условия на промоцията, ще е налице нелоялна комерсиална процедура, каквито случаи Комисията за отбрана на потребителите е установявала и забранявала през годините.

За кои артикули важи понижението?

Търговецът е задължен да разгласи стоките и услугите или групата артикули и услуги, за които е годно понижението. На витрината на магазина следва да е посочен и срокът, през който стоките и услугите се продават с понижени цени, с цел да може потребителят да възнамерява своята покупка – най-малкото да реши дали да побърза с нея или да я обмисли в идващите дни, в случай че разполага с време за това.

Важна е цената – не отстъпката!

Погледнете цената, която ще платите – не размера на отстъпката! Задължение на търговеца е да уточни остарялата и новата цена, с цел да можем да се ориентираме какъв брой е коствала стоката преди понижението и какъв брой – с днешна дата. Често освен на витрината, само че и на етикета – с изключение на остарялата и новата цена – ще видите и % отстъпка. Съветът на специалистите е да не се водите единствено по него при вземането на решение дали да купите или не дадена стока в понижение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР