КЗК е независим орган и сам решава. Не съм запознат

...
КЗК е независим орган и сам решава. Не съм запознат
Коментари Харесай

Караниколов: Не съм запознат с проверката в Българската петролна и газова асоциация

КЗК е самостоятелен орган и самичък взема решение. Не съм осведомен с инспекцията на Българската петролна и газова асоциация. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на брифинг н Министерския съвет.
Припомняме, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извърши през вчерашния ден неочаквана инспекция на място в офиса на Българската петролна и газова асоциация.
Но инспекцията е на Асоциация, в която има доста компании, вярното е да изчакаме отговора на комисията. Министерството на стопанската система не е известено за такава инспекция. Днес ще беседвам с Асоциацията. Аз имам отношение към Закона за бензиностанциите. Ще попитам, а най-вероятно и те не знаят какъв е предметът на инспекцията, посочи Караниколов.
БГНЕС напомня, че в свое известие Комисия за защита на конкуренцията съобщи, че инспекцията е подхваната в границите на формирано произвеждане за определяне на вероятно осъществени нарушавания по член 15 и член 21 от Закон за защита на конкуренцията и/или по член 101 и член 102 от Договора за Функциониране на Европейския Съюз (ДФЕС) при установяване цените на всеобщите автомобилни горива по веригата производство/внос – предпазване – търговия на едро – търговия на дребно, както на обособените хоризонтални равнища, по този начин и по вертикала, от страна на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД, „ Лукойл България “ ЕООД, „ Сакса “ ООД, „ Инса Ойл “ ЕООД, „ Ромпетрол България “ ЕАД, „ Еко България “ ЕАД, „ Шел България “ ЕАД, „ ОМВ България “ ООД, „ НИС Петрол “ ЕООД, „ Петрол “ АД, „ Трейднет Варна “ ЕООД и Българската петролна и газова асоциация.
Действията по инспекцията на място се направиха от чиновници на Комисия за защита на конкуренцията, със съдействието на чиновници на Министерство на вътрешните работи, след получено правосъдно позволение от Административен съд, град София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР