Кюстендил. В Кюстендил ще бъдат поставяни сглобяеми изкуствени неравности за

...
Кюстендил. В Кюстендил ще бъдат поставяни сглобяеми изкуствени неравности за
Коментари Харесай

В Кюстендил ще бъдат поставяни сглобяеми изкуствени неравности за ограничение на скоростта

Кюстендил. В Кюстендил ще бъдат поставяни сглобяеми изкуствени неравности за ограничаване на скоростта. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Кюстендил Георги Джоглев, общински консултант и член на Общинската комисия по сигурност на придвижването. В момента, група от пътните инженери към Община Кюстендил уточни местата, на които ще бъдат сложени тези изкуствени неравности. Това би трябвало да стане до края на месец февруари.

През миналата година в общинската комисия са постъпили 75 сигнала, подадени от жители и публични организации, касаещи организацията на придвижването в Кюстендил. В резултат на това са взети и съответните решения. Подменени са пътни знаци и табели – 97 броя. „ Основно беше заложена замяна на асфалтовата настилка. Положени са 65 000 кв.м нов асфалт. Това докара и до увеличение на скоростта на недобросъвестни водачи по реновираните пътни прави “, сподели Георги Джоглев.

По думите му, вследствие на това е почнало подаването на сигнали от жители за високи скорости по тези пътни прави. В резултат на това са сложени 16 нови изкуствени неравности. „ Тук ще отбележа, че цената на един подобен детайл от пътното платно, според от широчината му коства сред 1 000 - 1 200 лв. на Община Кюстендил “, сподели Георги Джоглев.

Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР