Кюстендил. Напълно е разчистен сервитутът на моста при 62-ри км

...
Кюстендил. Напълно е разчистен сервитутът на моста при 62-ри км
Коментари Харесай

Заместник-министър Николай Нанков: Ще бъдат предприети кардинални мерки спрямо собственика на разположените около моста на АМ „Струма“ материали

Кюстендил. Напълно е разчистен сервитутът на моста при 62-ри км на автомагистрала „ Струма “ и сега се правят строително-монтажни работи по подсилване на колоните и премахване на дефектите на оборудването. Остава притежателят да разчисти общинските терени в непосредствена непосредственост до автомагистралата, като задачата е депонираните материали да бъдат отстранени в по-голямо линейно разстояние от тялото на оборудването. Държавата и общината ще подхващат съществени ограничения във връзка с задължаване на притежателя.
Това заяви през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след извършената в Кюстендил среща на институциите, виновни за почистване на пространството към моста при 62-ри км на автомагистралата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие .
Регионалният заместник-министър посочи, че ще бъдат издадени наставления по съответните процедури от община Дупница и Регионалната ревизия по околна среда и води. Очаква се Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ да издаде документално предписание за унищожаване на материалите в разстояние на 10 м от сервитута на оборудването като възможна евентуална заплаха. При несъблюдение на предписанията от притежателя на предприятието ще му бъдат наложени наказания.
Засегнатото от пожара оборудване сега се ремонтира. За придвижване на леки коли до 12 т е отворено платното в посока София, по което към този момент са пуснати три ленти. Реконструкцията ще бъде тежка, като ще бъдат ремонтирани колони, ригели и носещи структури на оборудването в посока Благоевград. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 4 месеца, като ще се търси опция да се създадат и по-бързо, само че никога няма да се прави компромис с сигурността на мостовото оборудване, безапелационен беше заместник-министър Нанков. Той добави, че страната ще си търси всички права, в това число имуществените, във връзка с притежателя. За да не бъдат ощетени данъкоплатците, ще бъде предявен регресен иск за цената на строителните работи за премахване на вредите по мостовото оборудване. Според предварителните планове на проектантите тя ще бъде в размер на 1,8 млн. лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР