Кюстендил. Днес почитаме паметта на хората, които са отдали живота

...
Кюстендил. Днес почитаме паметта на хората, които са отдали живота
Коментари Харесай

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Днес почитаме паметта на хората, които са отдали живота си за една мирна България и да честваме една мирна Европа

Кюстендил. Днес почитаме паметта на хората, които са отдали живота си за една мирна България и да честваме една мирна Европа. Това сподели кметът на Община Кюстендил Петър Паунов по време на отбелязването на 9-ти май – Деня на успеха над хитлеристка Германия и 76 години от края на Втората международна война, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . В знак на респект пред паметната плоча на починалите кюстендилски бойци във Втората международна война, венци и цветя сервираха министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски, народни представители от 45-ото Народно заседание - Михаела Крумова и Румен Георгиев, регионалния шеф Виктор Янев, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Росица Плачкова и Светослав Василев, ръководителят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов и общински съветници, представители на Областен и Общински препоръки на съюза на ветераните от войните на България, политически партии, жители, цивилен организации и сдружения.

„ Днес, почитаме паметта на хората, които са отдали живота си за една мирна България и да честваме една мирна Европа. Светъл празник и реверанс пред паметта на починалите “, сподели кметът Петър Паунов.

На 9 май се празнува Деня на успеха над хитлеристка Германия и 76 години от края на Втората международна война. В съдбовните исторически събития взе участие и българската войска, давайки своя принос за успеха с цената на свидни жертви.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР