Геноцидът на язидите от Ислямска държава в Ирак и Сирия се класира до Холокоста след признаването от Обединеното кралство

...
Кюрдоговорещото малцинство беше преследвано като поклонници на дявола“ от ИД,
Коментари Харесай

Кюрдоговорещото малцинство беше преследвано като „поклонници на дявола“ от ИД, след като завзе големи участъци от територия в Сирия и Ирак през 2014 г.

Хиляди мъже бяха убити, а жени и деца бяха поробени и изнасилени, когато фанатиците превзеха прародината на язидите.

Признаването на геноцид от Обединеното кралство, чиято цел е да унищожи нация или етническа група, беше обявено преди събитията за отбелязване на деветата годишнина от варварското отношение към язидите от страна на ИД.

Министърът за Близкия изток лорд Ахмад от Уимбълдън каза: „ Язидското население пострада изключително много от ръцете на Даеш преди девет години и последиците се усещат и до днес.

„Справедливостта и отчетността са ключови за онези, чиито животи са били опустошени.

Шведското посолство в Багдад беше щурмувано от протестиращи срещу планирано изгаряне на Корана

„Днес ние направихме историческо потвърждение, че са били извършени актове на геноцид срещу язидския народ.

„Тази решимост само укрепва нашия ангажимент да гарантираме, че те ще получат дължимото им обезщетение и ще имат достъп до смислено правосъдие.

„Обединеното кралство ще продължи да играе водеща роля в изкореняване на ДАЕШ, включително чрез възстановяване на общности, засегнати от неговия тероризъм, и ръководене на глобални усилия срещу неговата отровна пропаганда.“

Язидска жена: „Опитахме се да избягаме от ISIS“

Прочетете още:

Ислямски Държавен лидер в Сирия, убит от турските разузнавателни служби

Позицията на Великобритания винаги е била, че геноцидът трябва да бъде определен от съд, а не от правителства или други органи.

Решението идва след Федералният съд на Германия по-рано тази година потвърди забележителната присъда на бивш боец ​​на Даеш за актове на геноцид и престъпления срещу човечеството в Ирак и Сирия.

Таха ал Джумаили беше осъден на доживотен затвор, след като беше признат за виновен в участието му в клането и малтретирането на язидите.

Това включва убийството на петгодишно момиче, което той е поробил и оковал за прозорец, оставяйки го да умре от жажда в пареща жега през 2015 г. в Ирак.

По време на посещението си в Ирак по-рано тази година, включително в района на Кюрдистан, лорд Ахмад приветства напредъка с приемането на закона за оцелелите язиди, който ще осигури обезщетения на жертвите.

< p>Възпоменателно събитие, което се провежда в Багдад, е организирано от организации на гражданското общество на язидите.

Посланикът на Обединеното кралство в Ирак Стив Хитчън ще присъства и ще потвърди съобщението на Обединеното кралство.

ИД загуби последната си териториална крепост през 2019 г., след като беше прокудена от подкрепяните от САЩ сили.

Въпреки това Обединеното кралство заяви, че групировката остава сериозна заплаха в Ирак, Сирия и другаде и подкрепя международните усилия за изправяне на извършителите пред правосъдието.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР