Кюфтетата са едно от най-предпочитаните блюда, които редовно сервираме на

...
Кюфтетата са едно от най-предпочитаните блюда, които редовно сервираме на
Коментари Харесай

Кюфтета на тиган, които не задържат никаква мазнина

Кюфтетата са едно от най-предпочитаните блюда, които постоянно сервираме на трапезите си. Пържени, печени, на скара – всеки ги подготвя по този начин, както са му вкусни. Ако обаче в множеството случаи избирате да печете кюфтета, вместо да ги пържете, поради огромното количество лой, което задържат в себе си, то тази рецепта в действителност ще ви допадне.

Накрая се получава неповторимо вкусно ястие, без непотребни калории.

Ето и какви артикули са ви нужни:

• кайма - 500 г смес;

• лук - 1 настърган;

• чубрица;

• кимион;

• черен пипер;

• яйца - 1 бр.;

• хляб - 1 - 2 без кората филии остарял, бял;
Рецепта за кюфтета с тиквички
Днес ще споделим с вас една доста забавна рецепта за кюфтета с тиквички, които да опитате вкъщи. Те стават за към час. Ще съумеете...
Прочети повече
• сода за самун - 1 к.л.;

• олио - за тигана.

Начин на подготвяне:

Лъкът се почиства и се рендосва. Каймата се смесва дружно с него, кимиона, черния пипер и чубрицата. След това се прибавя яйцето, остарелият самун, който авансово е бил наквасен за малко във вода и отцеден и малко сода за самун.
Това е рецептата за най-вкусните кюфтета, които сте опитвали
Продукти: 1 кг. кайма 3 бр. тиквички 1-2 бр. лук 3-4 филии хляб Пробвате ли тази рецепта за шницели от кайма, ще забравите за кюфт...
Прочети повече
Разбъркваме цялата тази примес и оставяме за малко встрани, с цел да могат всички аромати да се смесят. Оформяме кюфтенца, като преди този момент мокрим ръцете си, тъй че каймата да не залепва по тях.

Слагаме лой в тигана и включваме котлоните. Тук тънкият миг е, че се поставя извънредно малко лой, едвам се намаже повърхността на съда.

Печем кюфтенцата, до момента в който не заловен златист тен. Накрая вадим върху кухненска хартия. Така приготвени, те се получават освен вкусни, само че и здравословни. Задължително ги пробвайте и няма да съжалявате.

Може да ги гарнирате с пресни зеленчуци или друго, което ви се похапва.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР