Кварталите в София, които са новият хит на имотния пазар.

...
Кварталите в София, които са новият хит на имотния пазар.
Коментари Харесай

Кварталите в София, които са новият хит на имотния пазар


Кварталите в София, които са новият шлагер на имотния пазар. Най-ниски са цените в „ Люлин “, „ Обеля “ и „ Овча Купел “, споделя специалистът Димитър Христов. Мястото към Централна гара в София, както и другите индустриални
региони към ул. „ Охрид “ ще бъдат част
от новите елементи на столицата, към които ползата ще се покачва. Това заяви пред бТВ Димитър Христов – управител ново строителство във компания „ Явлена “.

„ В последните години виждаме развиването на региони, в които до в този момент не се е случвало нищо. Смятам, че ползата към, тези региони ще се увеличи. Също както „ Малинова котловина “ – квартал, който сега е залят от новостроящи обекти,
само че поради добре измислената конструкция
от страна на страната, че точно тя се е заела с вкарването на терените в регулации – там виждаме успоредни улици, бъдещи тротоари – неща, които в „ старите “ нови квартали като „ Манастирски ливади “, „ Кръстова вада “ и „ Витоша “ са проблем “, сподели Христов.

По думите на специалиста сега най-ликвидни, т.е. продаващи се най-бързо, са жилищните парцели. За разлика от предходната година, тази те остават малко по-дълго на пазара преди
да се снабдят с нов притежател.
„ За разлика от предходната година следим по-бавно взимане на решение. Имотите се задържат с към 10% до 15% по-дълго на пазара “, коментира той.

В София най-популярни за покупка остават Южните квартали и Центъра, както и елементи от други квартали, които обичайно държат по-високи цени.

Според специалиста не е доста правилно да се приказва за междинна цена за парцелите в София, т.е. видът строителство е много друг, а и би трябвало да се вземат под внимание фактори като величина на жилището, брой стаи, площ и други елементи, които образуват цената.

„ Ще дам една малко по-широка граница. В момента цените са сред 1400 евро до 2050 евро на квадратен метър приблизително “, добави той.

Най-ниски ценовите равнища са в кварталите „ Обеля “, „ Люлин “ и „ Овча купел “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР