Квалификацията за Гран При на Малайзия започна по кошмарен начин

...
Квалификацията за Гран При на Малайзия започна по кошмарен начин
Коментари Харесай

Кошмарът за Фетел продължава, Хамилтън с полпозишън в Малайзия след подарък от Ферари

Квалификацията за Гран При на Малайзия стартира по призрачен метод за един от любимците за спечелването ѝ Себастиан Фетел. Пилотът на Ферари отпадна поради щета в задвижващата си единица още преди да е съумял да направи и една обиколка в самото начало на квалификацията. Така след отпадането си още след старта в предишното съревнование в Сингапур, на следващия ден четирикратният международен първенец ще би трябвало да се бори за оптимален брой точки от последна стартова позиция на пистата "Сепанг ".

След големия подарък от Ферари звездата на Мерцедес Люис Хамилтън завоюва днешната подготовка за неделната Гран При на Малайзия. Водачът във краткотрайното класиране Люис стигна до първа стартова позиция изненадващо, само че още веднъж както в Сингапур, откакто темпото на Мерцедес отстъпваше на това на Ферари, британецът финишираше първи.

За това оказа помощ и другият водач на Ферари - Кими Райконен. От началото на уикенда болидите на Скудерия бяха по-бързи от тези на Мерцедес, само че Кими не съумя да се възползва от неналичието на съотборника си Фетел и след обикновена неточност в последната си квалификационна обиколка в последния завой остана втори на едвам 45 хилядни.

За третата стартова позиция се пребори водачът на Ред Бул Макс Верстапен, който изостана на близо половин секунда от водачите Хамилтън и Райконен. Холандецът през днешния ден празнува двадесетия си рожден ден и на следващия ден ще направи всичко да нападна първата позиция след старта. Австралийският му съотборник Даниел Рикардо не съумя да се оправи с Макс и остана четвърти.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР