Курсът на щатския долар в петък сутринта расте умерено спрямо

...
Курсът на щатския долар в петък сутринта расте умерено спрямо
Коментари Харесай

Паундът пада, йената е на 32-годишно дъно

Курсът на щатския $ в петък сутринта пораства умерено по отношение на множеството съществени международни валути. Пазарът продължава да прави оценка новините за оставката на английския министър председател Лиз Тръс. Ден преди този момент тя разгласи оставката си като водач на Консервативната партия, което води до отдръпването й от премиерския пост, на който работи единствено 45 дни.

Днес към 10 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на $ с 0,13% - до равнище на търговия $0,9764 за едно евро спрямо $0,9786 за евро при затварянето на сесията в четвъртък.

Британската лира стерлинг през днешния ден губи от цената си 0,30% и се разменя на пазара по $1,1185 за един паунд при курс $1,1235 за паундв края на предходната сесия.

Американската валута нараства във връзка с японската с 0,16%, до 150,42 йени за долар в съпоставяне със 150,15 йени за долар предишния ден. Това е рекордно ниско равнище на японските пари от август 1990 година.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), нараства с 0,2%, а по-широкият доларов индекс WSJ - с 0,25%.

Йената продължава да поевтинява. Японският министър на финансите Шуничи Сузуки още веднъж изрази угриженост по отношение на внезапното обезценяване на йената и изрази подготвеност да се намеси в поддръжка на националната валута. " Нашата позиция не се е трансформирала: ние сме подготвени да предприемем нужните ограничения при положение на несъразмерни съмнения на валутния пазар ", сподели той по време на конференция в петък.

Министърът означи, че отслабването на йената ще усили задграничните облаги на японските компании, само че добави, че е значимо държавното управление да смекчи отрицателните последствия от обезценяването на националната валута, като покачването на цените.

В петък стана известно, че потребителските цени в Япония са се нараснали с 3% през септември в съпоставяне със същия месец на предходната година. Подобни темпове на напредък бяха регистрирани през август, като темпът на напредък беше най-високият от септември 2014 година Потребителските цени без прясната храна, основен знак, следен от Централната банка на Япония, се покачиха с 3% на годишна база предишния месец, откакто се покачиха с 2,8% месец по-рано.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР