Курсът на правителството, формиран от новия британски премиер Борис Джонсън,

...
Курсът на правителството, формиран от новия британски премиер Борис Джонсън,
Коментари Харесай

Шотландия пак заговори за независимост

Курсът на държавното управление, образуван от новия английски министър председател Борис Джонсън, е рисков и води страната към корав Брекзит, който може да докара до забележителен стопански спад в кралството. Това съобщи в понеделник вечерта след среща с Джонсън в Единбург, министър председателят на Шотландия, Никола Стърджън.

" След диалога си с Борис Джонсън мога да кажа, че зад хитри и хвалебни обещания се крие рисково държавно управление. Пътят, който той следва, е рисков за Шотландия и цялото Обединено кралство ", сподели Стърджън. Според премиера на Шотландия Джонсън води страната към Брекзит без договорка с Европейски Съюз, макар че той отхвърля това с думи.

По време на срещата Стърджън повтори, че жителите на Шотландия би трябвало да имат право да проведат нов референдум за разединение от Обединеното кралство, поради обстановката с излизането на страната от Европейския съюз. Джонсън, който беше освиркан в Единбург, съобщи пред кореспонденти, че службата му, сходно на държавното управление на неговата предшественица Тереза ​​Мей, " не вижда причина " да разреши провеждането на още един плебисцит в Шотландия.

През 2014 година се организира референдум за независимостта на Шотландия. 55% от неговите участници поддържаха запазването на съюза сред Единбург и Лондон. Управляващата шотландска национална партия в района обаче се възползва от резултата от английския референдум за бъдещо участие в Европейски Съюз, в който популацията на Шотландия, за разлика от Англия като цяло, не поддържа Брекзит. Това събитие даде съображение за поощряване на концепцията за нов референдум за самостоятелност, който Стърджън ще провежда преди края на Народното събрание на Шотландия през 2021 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР