Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо

...
Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо
Коментари Харесай

Румен Радев: Курсът на новото правителство тласка България към войната

Курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близо до войната.

Това разяснява пред публицисти на летището в София президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция. Държавният глава отпътува на посещаване за Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер.

" Не смятам, че е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат тежки задължения от името на България ", добави Румен Радев.

Някои политици гледат на тази война като че ли са в спектакъл и са се разположили комфортно измежду публиката с лъжливото разбиране, че ще останат единствено фенове.

Радев трябваше да управлява българската делегация за присъединяване в срещата на държавните и държавните ръководители на страните членки на НАТО на 11-12 юли във Вилнюс. Министерският съвет обаче одобри в сряда решение делегацията да бъде управлявана от министър-председателя акад. Николай Денков.

Радев съобщи във вторник, че ще бъде неточност, в случай че България се причисли към съглашението за даване на снаряди на Украйна - позиция, която се разграничава от тази на държавното управление. През май страните от Европейски Съюз завършиха съглашение да изпратят на Киев един милион 155-милиметрови снаряда, както и ракети, до края на март идната година. На конгрес в София, отдаден на зеления преход в страните от Централна и Източна Европа и енергийната съгласуваност, президентът повтори тезата си, че страната ни не би трябвало да се намесва с даване на оръжия във войната в Украйна.

В сряда министърът на защитата Тодор Тагарев, който ще бъде част от българската делегация на срещата на НАТО, сподели, че България приготвя нов транш военна помощ за Украйна и удостовери, че страната ни ще се включи в съглашението за даване на муниции, които да оказват помощ на Киев да се оправи с съветската инвазия.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР