Курортен комплекс Албена отваря врати за туристи на 29 май,

...
Курортен комплекс Албена отваря врати за туристи на 29 май,
Коментари Харесай

Албена отваря врати за туристи в края на май при драконовски мерки за сигурност

Курортен комплекс " Албена " отваря порти за туристи на 29 май, оповестява БНР.

Това ще се случи при съблюдаване на строги ограничения за сигурност. На входа на всеки хотел гостите ще минават медицински обзор с премерване на температурата. Всички чиновници ще работят с защитни средства.Мерките за сигурност стартират още от бариерата на курорта с стерилизация на всеки автомобил.

Това лято хотелската база ще бъде заета до към 70%. По думи на зам.-директора " Експлоатация " в КК " Албена " Христо Пенев това разрешава на гостите да имат по-голямо пространство в хотелския комплекс.

Хотелските стаи ще бъдат двойно дезинфекцирани - както от камериерките, които ще работят с дезинфектанти, по този начин и с машини на правилото на студения аерозол преди настаняване на гостите.

На двойна стерилизация ще подлежат и хотелските заведения за хранене, коридори и лобита. Заради ограничения за сигурност са готови и карантинни стаи, където вероятно болен екскурзиант да бъде изолиран до идването на спешна помощ.

Готови за работа са и всички заведения за хранене навън в комплекса. Всяка маса е на разстояние най-малко 1,5 м. Пред всяко заведение е подложен дезинфектант и осведомителна табела с написани противоепидемични ограничения. Масите се дезинфекцират след всеки посетител, приборите са опаковани в хартиени пликове.

Всички спортни бази в курорта са с обособени обособен вход и излаз, с цел да не се позволява разбъркване на потоците от влизащи и излизащи от игрищата.

Предприети са нужните ограничения за сигурност и за плажа. Чадърите на плажната линия ще бъдат ситуирани на 7 метра разстояние един от различен, като те и шезлонгите ще се дезинфекцират по няколко пъти дневно

На методите към плажните браншове към този момент са сложени специфични диспенсъри за стерилизация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР