Куркума, основната подправка в кърито, е може би най-мощната билка

...
Куркума, основната подправка в кърито, е може би най-мощната билка
Коментари Харесай

Куркума: Отслабване и лечение. Над 15 доказани ползи за здравето

Куркума, главната фалшификация в кърито, е може би най-мощната билка на планетата в битката и в потенциаланото превръщане на редица заболявания.

Билката има толкоз доста лечебни свойства, че сега са оповестени над 10301 свързани публикации, доказващи нейните многочислени изгоди, както и на известното лечебно съединяване, което се намира в куркумата –  куркумин .

Това слага куркумата на върха в листата като една от най-често споменаваните билки с лечебни свойства в цялата просвета. Следващите най-популярни изследвани билки са чесън, канела, женшен, джинджифил и млечен трън (milk thistle).

От 10 000+ изследвания, отнасящи се до главната съставна част в куркумата – куркумин, най-интересното е, че когато тя се съпоставя с стандартната медицина,  нейните изгоди са равни на изгодите от огромен брой фармацевтични медикаменти .

Редица изследвания даже потвърждават, че потреблението на куркума на таблеткие по-изгодно, по отношение на потреблението на

Приложение, лекуване, лечебни свойства

1. Куркума за намаляване

Използването на куркума за намаляване може да помогне да се предотврати натрупването на килограми и да се управляват равнищата на кръвната захар.

За да е в действителност ефикасна, тя обаче би трябвало да се употребява като част от пълна стратегия за намаляване, която включва здравословно хранене и упражнения.

Проучвания демонстрират, че куркумата и нейната биоактивна съставна част, куркуминът, могат да оказват помощ да се предотврати образуването на зрели мастни кафези и да се понижи периодичност на болести, свързани със затлъстяване и наднормено тегло.

Въпреки че проучвания потвърждават изгодата на куркумата при намаляване, най-голяма част от изследванията са направени върху животни. Изследванията на резултатите от куркумин за загуба на тегло при хора не престават.

Нараства ползата към потреблението на хранителни добавки с куркума при диети за загуба на тегло поради редица онлайн отчети, които демонстрират, че този натурален дестилат може да има съществени позитивни резултати.

Подобно на доста болести, затлъстяването се характеризира с усилени възпалителни процеси в организма.

Активната съставна част на куркумата, потвърдено модулира огромно многообразие от клетъчни функционалности, с цел да редуцира нездравословните възпалителни процеси.

Проблем, който се следи при потреблението на куркума е, че тя съдържа приблизително сред 2 и 7% интензивно вещество куркумин. Хранителни добавки с куркумин са разполагаем и съдържат доста по-високи концентрации (над 10 пъти тези на подправката).

Накратко:  Самостоятелно увеличение на приема на куркума не е ефикасна тактика за намаляване, само че може да спомогне доста за облекчение на редица положения и признаци, свързващи се с повишаване на нежелани килограми и затлъстяване.

Куркумата като фалшификация има едва изразена потентност поради ниския % интензивно вещество (2-7%), по отношение на доста таблетни форми (над 10 пъти повече куркумин).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР