Кураторът на външната политика на Китай Ван И проведе серия

...
Кураторът на външната политика на Китай Ван И проведе серия
Коментари Харесай

Байдън в паника: Русия и Китай се обединяват срещу Запада

Кураторът на външната политика на Китай Ван И организира серия от значими диалози в Москва, като се срещна с Путин, Патрушев и Лавров. Президентът на Русия удостовери информацията за идното посещаване в Москва на китайския водач Си Дзинпин. Какво се случва? В ход е методична практическа работа за построяването на огромен евразийски блок, който ще помогне на Русия и Китай да слагат Запада на мястото му.

На фона на осведомителната провокация на " Ню Йорк Таймс " за " разграничаването " на Китай от Русия за определяне на разговор с Европа в името на търговията, в Москва делово и умерено се поставят основите на бъдещия Евразийски съюз, което ще стане причина за успеха на Русия и Китай в разширяващата се борба със Запада.

Почвата за това се приготвя от ръководителя на кабинета на Комисията по външни работи на Централен комитет на ККП, члена на Политбюро Ван И, който дойде на посещаване в Русия предходния ден.

Той се срещна с външния министър Сергей Лавров и секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. В сряда следобяд Ван И беше признат от съветския президент Владимир Путин. Началото на срещата им беше намерено за пресата: никой не се крие от никого.

Путин

Държавният глава удостовери, че Москва чака с неспокойствие визитата на китайския водач Си Дзинпин, от който Ван И съобщи на Путин " откровени поздрави и най-хубави пожелания ". Китайският посетител съобщи още, че Си и Путин имат „ величествен проект за по-нататъшното развиване на нашите връзки “.

Руският президент от своя страна помоли Ван И „ да съобщи моите най-хубави пожелания на нашия, мой другар, президента на Китайската национална република, другаря Си Дзинпин “.

Путин акцентира, че съдействието сред двете страни е „ доста значимо за стабилизиране на интернационалната конюнктура “. Говорейки за двустранното икономическо съдействие, Путин означи, че през 2024 година или даже по-рано комерсиалният оборот ще възлезе на 200 милиарда $ против 180 милиарда $ предходната година.

Преговори с Лавров

По-рано в сряда Ван И се срещна с Лавров, който назова „ безценен другар “. Той увери, че Китай остава зает с развиването на връзките с Русия, без значение от обстановката в света.

„ Благодарение на стратегическата тенденция на президента Си Дзинпин и президента Путин, китайско-руските връзки на всеобхватно партньорство и стратегическо съдействие в новата епоха поддържат висока скорост “, сподели Ван.

" Винаги сме ангажирани с многополярността, твърдо се противопоставяме на едностранните дейности и хегемонията и постоянно твърдо търсим развиването на нашите страни в сходство с националните характерности, както и да пазиме суверенитета и сигурността на нашето развиване ", съобщи още дипломатът.

" Освен това непрестанно отключваме капацитета за многостранно съдействие сред Китай и Русия ", заключи той.

Ръководителят на съветското външно министерство на собствен ред сподели:

„ Нашите връзки се развиват устойчиво и динамично и макар огромната турбулентност на международната сцена, ние демонстрираме взаимност и подготвеност да пазиме ползите си взаимно... “

Лавров също по този начин поздрави Ван И с назначението му за началник на кабинета на Комисията по външни работи към Централен комитет на ККП, като изрази убеденост, че това „ ще укрепи още повече приемствеността на руско-китайските връзки на стратегическо взаимоотношение и всестранно партньорство “.

Лавров разгласи готовността си в контакти с Ван И и новия външен министър на Китай Цин Ган „ да форсира решаването на дилемите, дефинирани от нашите водачи “.

Преговори с Патрушев

Във вторник Ван И се срещна с дясната ръка на Путин, секретаря на съветския Съвет за сигурност.

„ Страните разискаха настоящата интернационална стратегическа обстановка, показаха своята подготвеност за взаимно използване на същинска многополярност, опълчване на всяка форма на едностранен тормоз, поощряване на демократизацията на интернационалните връзки и многополярността на света “, се споделя в уеб страницата на китайското външно министерство за срещатя с Патрушев.

„ Вярвам, че през днешния ден имаме доста положителни благоприятни условия да продължим нашето тясно стратегическо съдействие и контакти в отбрана на общите ни стратегически ползи “, сподели Ван И на среща с Патрушев, предава ТАСС.

Гостът от Китай съобщи:

" Китайско-руските връзки са зрели и здрави като канара и ще устоят тестването на изменящата се интернационална обстановка. "

Ван И искрено сподели на Патрушев в деня, когато Путин в обръщението си към Федералното заседание постави завършек на окончателното разлъка на Русия със Запада:

" Ние сме подготвени, дружно с съветската страна, в сходство с договореностите на най-високо равнище, уверено да пазиме националните ползи и достолепие, да насърчаваме взаимноизгодното съдействие във всички области. "

И още – „ дружно с всички съидейници да насърчаваме по-нататък развиването на интернационалния ред в сходство със справедливото развиване “.

„ Николай Патрушев и Ван И разискаха редица настоящи интернационалните и районни тематики, както и други въпроси от съвместен интерес. Специално внимание беше отделено на взаимоотношението сред Русия и Китай в многостранни формати “, заяви пресслужбата на личния състав на Съвета за сигурност на Русия сбито след срещата.

Какво следва от това?

Разбира се, детайлностите от договарянията в Москва, с изключение на някои, не бяха дадени на необятната общност, с цел да се скрият от враждебните (Западът се опасява най-вече от обединени Русия и Китай) западни уши. Но през днешния ден не ни и трябват.

Важно е да се каже основното: Москва и Пекин добре осъзнават, че могат да слагат Запада на мястото му единствено дружно, че би трябвало интензивно да си оказват помощ, защото Западът умее да се сплотява против своите съперници и да ги удушава един по един.

В същото време могат да се подценен всевъзможни " примамки " под формата на търговски облекчения или осведомителни провокации, благодарение на които западняците се пробват да торпилират огромния Евразийски съюз, който се образува, наред с други неща, с помощта на събитията в Украйна.

Или ще възвърне салдото в света, нарушен от опита на Съединени американски щати да основат собствен еднополюсен свят. Или ще послужи като зародиш на един свят, различен на Запада на бъдещето.

С течение на времето той ще включва минимум две трети от съществуващите страни, поотделно или като група от необвързани страни, давайки на западняците и техните безнадеждни васали опцията, която „ заслужиха “ отдавна, да се изядат един различен като паяци в буркан.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР