Купувате си нов телефон, лаптоп или таблет и само след

...
Купувате си нов телефон, лаптоп или таблет и само след
Коментари Харесай

Как да удължите на живота на електронните устройства

Купувате си нов телефон, преносим компютър или таблет и единствено след шест месеца стартират да се появяват проблеми. Склонни сме да упрекваме производителите, само че истината е, че от време на време самите ние не съхраняваме устройствата си вярно.

От BrightSide дават няколко съвета за това по какъв начин да удължим живота на обичаните ни джаджи.

1. Батериите в по-новите преносими компютри и смарт телефони се нуждаят от непрекъснато електричество. Ето за какво е хубаво да не чакаме да паднат до нулата, а да стартираме да ги зареждаме, до момента в който са още на към 15%.

2. Не спестявайте от акумулатори. По-евтините разновидности може и да не разполагат с вградени контролери и да не стават за вашия мобилен компютър или смарт телефон

3. Веднъж на 3 месеца позволете на батерията да падне до нула % , след което заредете до 100%

4. Работите на преносим компютър? Не го слагайте в скута или на леглото , защото по този метод загрява. Купете си подложка с вентилатори.

5. Ниските температури са нездравословни за батериите на джаджите. Съответно когато сте на открито през зимата, не ги използвайте, без да са обгърнати в защитно покритие.

6. Топлината е не по-малко нездравословна. Никога не оставяйте джаджите наоколо до източник на топлота или на директна слънчева светлина.

7. Сигурно сте чували – наложително изключвайте джаджите от електрическата мрежа по време на стихия . Не, това не е мит. В рамките на вероятното е вашите устройства или даже самите вие да пострадате от електричеството.

8. Почиствайте вашите устройства от натрупалата се в тях прахуляк минимум 2 пъти в годината.

Expert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР