Купуването на собствен дом е голяма крачка - затова трябва

...
Купуването на собствен дом е голяма крачка - затова трябва
Коментари Харесай

He бъpзaйтe c пoĸyпĸaтa нa имoт, aĸo нe cпaзвaтe тeзи пpaвилa

Купуването на личен дом е огромна крачка - по тази причина би трябвало да сте изцяло уверени, че сте подготвени за нея, защото това решение ще има голямо въздействие върху вашето бъдеще и финанси. Покупката на жилище е дълготраен ход, който изисква освен да се намирате в добра финансова обстановка - става въпрос за доста повече от пари.

Ако се разпознавате в прекалено много от посочените по-долу точки, може би е добре да премислите още веднъж:

Имате неприятна кредитна история?  Колкото повече черни точки в кредитната ви история, толкоз по-висока ще е лихвата - и назад. Така че може би не е неприятен вид да забавите малко покупката, до момента в който започнете да изглеждате по-добре в очите на банките.

Правите го като инвестиция?  Ако някой ви попита за какво желаете да купите къща и първият ви отговор е нещо от рода на " Защото изгубвам пари за наем " или " Защото е добра инвестиция ", може би не сте подготвени за всички отговорности, които идват с притежаването на личен дом.

По-добре е да си намерите дом, който дава отговор на други цели: да вземем за пример има прелестно разположение в добър квартал или е покрай работното ви място, учебно заведение, детска градина и сходни.

Трябва да давате над 30% от приходите ви за покриване на месечната вноска? Добро предписание е да не превишавате вноска по ипотеката от 30% от общия ви месечен приход. Превишаването на тази граница ще ви остави финансово уязвими при непредвидена обстановка. Добре е да знаете, че може да покривате разноските си, вноската и въпреки всичко да ви остават свободни средства, които да пестите.

Нямате никакви други спестявания?  Дори и да финансирате покупката с банков заем, би трябвало да заделите избран % от цената на парцела, който да платите от личните си спестявания. Ако това значи " да изпразните касичката ", може би не е неприятно да изчакате още малко и увеличите " парите за черни дни ". Абсолютният най-малко е да имате заделени средства, които ще ви разрешат да покривате нормалните си разноски най-малко шест месеца, в случай че изгубите работата си. Разбира се, колкото повече - толкоз по-добре.

Гледате единствено цената на парцела?  Покупката и притежаването на лично жилище идват с надалеч по-високи разноски от самата цена за закупуване. Пресметнете и всички налози и такси при прекачване, както и данъка всяка година, цената на преместването, реновацията и най-важното: поддръжката./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР