Купувачите на употребявани коли ще могат да проверяват дали не

...
Купувачите на употребявани коли ще могат да проверяват дали не
Коментари Харесай

Краят настъпи: Вече няма да ни цакат с превъртян километраж на колите втора ръка!

Купувачите на използвани коли ще могат да ревизират дали не ги цакат с превъртян километраж посредством специфичен уебсайт, в който ще се разгласяват данни за всеки автомобил. Зелена светлина за това даде Европейската комисия, като утвърди препоръчаната от българския евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков стратегия против манипулирането на километражите.

Предложението на стойност 1,25 млн. евро, носещо името O.R.E.L, е получило оценка „ B “ - с единица по-ниско от оптималната допустима. Предстои програмата да бъде заложена в Бюджет 2018 на Европейския съюз и да стартират подготвителни дейности за нейното използване.

O.R.E.L планува основаването на единна осведомителна система, която да сплотява данните, събирани по време на годишните механически прегледи на всички моторни транспортни средства и да разрешава тяхната обмяна в Европейски Съюз. Така показанията за пробег на всички използвани коли, микробуси или камиони ще бъдат обновявани по време на годишния механически обзор и ще са налични на въпросния уебсайт, прецизира Монитор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР