Купувачът е физическо лице и е нямал конкуренция Държавата успя

...
Купувачът е физическо лице и е нямал конкуренция Държавата успя
Коментари Харесай

Държавата продаде на търг ателие в центъра на Бургас за 940 евро на квадрат

Купувачът е физическо лице и е нямал конкуренция

Държавата съумя да продаде ателието на ул. „ Фердинандова “ 84 . На търга се е явил един кандидат-купувач, който придобива парцела с еднократно наддаване от 1000 лева над началната тръжна цена от 77 140 лева без Данък добавена стойност, сподели информация на „ Флагман “. Името му е Валентин Георгиев.

Търгът на държавната платформа за електронни търгове към Агенцията за обществените предприятия и надзор е бил на 4 януари.

Припомняме, че на предходния търг за парцела в края на септември макар поръчката, че има най-малко един кандидат-купувач, което бе извънредно. На последвалата нова процедура, оповестена от регионалния шеф на Бургас, началната тръжна цена не бе изменена.

Проверка в Googlemaps и кадастъра демонстрира, че евентуално става въпрос за остаряла къща с търговски обект на партера. Ателието, което е с повърхност 42,56 кв.м ., се намира над него. Мястото е до хотел „ Чиплаков “ на комерсиалната улица в централната част на Бургас.

Според от предния търг на уеб страницата на регионалния шеф, върху достигнатата тръжна цена не се начислява Данък добавена стойност, защото постройката не е нова по смисъла на съответния закон. 

Т.е. договорката се реализира при цена 78 140 лева или съвсем 40 000 евро, което значи към 940 евро на квадрат. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР