Купих си лекарството Дексофен от аптека Марешки, а на фолиото

...
Купих си лекарството Дексофен от аптека Марешки, а на фолиото
Коментари Харесай

Купуваме Дексофен, на блистера пише Тадор

Купих си лекарството Дексофен от аптека " Марешки ", а на фолиото на блистера има и надпис Тадор. Това е доста необичайно и не зная дали съм купил верния медикамент, или пък не е подправен. От аптеката единствено подвигнаха плещи в неразбиране и споделиха, че могат да ми върнат парите. За това сигнализира в редакцията Кирил Попов.

При питане от Изпълнителната организацията по медикаментите ни дадоха отговор, че в тази ситуация няма нищо нелегално. Практика било на медикаментите да се пишат две имена, когато се осъществявал така наречен успореден импорт. Определени търговци на едро имали право да правят подобен импорт след приемане на съответния лиценз.

Мениджърът по надзор на качеството във компанията вносител Антон Манолев, изясни пред " Марица ", че в тази ситуация има разлика единствено в комерсиалните имена на лекарството, само че не и в дейното вещество. В другите страни медикаментите имали свои наименования. В Румъния, откъдето се внася, се назовава Тадор, а в България се споделя Дексофен. Спазваме закона и наредбата и сме длъжни да изписваме името на български език, тъй че няма нищо притеснително. Така се практикува и с други медикаменти, за които има успореден импорт, добави господин Манолев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР