Купеният вот във Варна е около 20 хил. гласа. Поръчителите

...
Купеният вот във Варна е около 20 хил. гласа. Поръчителите
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Купеният вот във Варна е 20 хил.гласа. Официално предупредих полицията, нямаше реакция

Купеният избор във Варна е към 20 хиляди гласа. Поръчителите на покупките на гласове са локални олигарси, директно свързани с ГЕРБ, това сподели в предаването „ Позиция ” по Радио Варна водачът на Българска социалистическа партия в морския град Борислав Гуцанов. Той добави, че във Варна се знае и кои са изпълнителите на пазаруването на гласове, а също и че компании са били натискани от някогашните ръководещи да имат свои хора в листата и да се гласоподава за тях.

Гуцанов сподели, че с пазаруване на гласове не са се занимавали единствено ГЕРБ, а и още една групировка, добре известна с тази процедура, както и една патриотична партия.

 „ Аз изпратих публично писмо и имах среща със старши комисар Пашов, тогавашен шеф на полицията във Варна, на която ясно описахме какво ще се случи. Някаква реакция да имаше? Не. Ние знаехме кои са изпълнителите на покупката на гласове преди изборите, а от полицията – никакво деяние. Е, би трябвало ли да бъде заменен началника на полицията? ”, съобщи Гуцанов.

Лидерът на БСП-Варна сподели също, че в листата на партията за престоящите парламентарни избори като цяло няма съществени промени. Тя ще бъде водена персонално от ръководителя на социалистите Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов е на втора позиция. На трето място е дългогодишния кмет на Провадия Филчо Филев, а четвърти – Павел Раличков. Гуцанов съобщи,  че Българска социалистическа партия сигурно ще усъвършенства резултата си на изборите и това е значима предсопставка за сформиране на държавно управление. Да има излъчен кабинет пък е значимо, с цел да има политическа непоклатимост и предвидимост, с цел да може да има и икономическа непоклатимост и българските фамилии да живеят по-добре, което е основния приоритет за социалистите, изясни той.

Това, което виждаме в този момент като развиване на Пристанище Варна е доста надалеч от това, което беше признато преди 15 години, сподели Борислав Гуцанов, който в този интервал беше главен мотор на „ отварянето ” на врата в качеството си на ръководител на общинския съвет. „ Само представителите на ГЕРБ бяха тогава срещу, може би по политически аргументи ”, напомни той. Гуцанов сподели още, че за пристанището трябваше да има интернационален архитектурен конкурс, да бъде построен яхтен порт, огромен конгресен център, нов акварум, а освен заведения.

Лидерът на БСП-Варна акцентира, че цялото преструктуриране на пристанището може да се окаже опропастено, в случай че не се построи новия терминал. „ В момента има направен план и никой не стартира построяването на това пристанище. Аз допускам, че има други ползи, свързани с една партия, която директно се намеси в покупката на една от огромните бази във Варненското езеро. Всички знаем защо става въпрос ”, сподели Гуцанов. Той добави, че евентуално договорката за ТЕЦ-Варна има директна връзка с проекта за нов терминал, както и осъщественото удълбочаване на канала за 350 млн. лв., като нуждата е в пъти по-малка.

Според него администрацията на Варна повтаря схемата с „ Автомагистрали ” при осъществяване на публичните поръчки, като обстановката с фекалната тръба по дъното на канала е характерен образец за това. „ От 2015-а се знае, че има проблеми. „ Хидрострой ” взе последния милион при започване на тази година и същия ден преотстъпи ремонта на „ Хидроремонт ”. Къде го има това нещо – без търг, без конкурс? ”, сподели Гуцанов и добави, че по същия метод, без конкурс, „ Хидрострой ” направи и ремонта на Двореца на културата и спорта.

Лидерът на Българска социалистическа партия – Варна разяснява и обстановката към Дом Младост, като изясни, че коренът на казуса е в приватизацията. „ Тя не беше ли по време на десните ръководства към Иван Костов, чиито последователи в този момент с най-големите плакати пазят тази идея? ”, попита риторично Гуцанов. Той акцентира, че жителите стачкуват с цялостно право за запазването на Дом Младост и добави, че деятели на Българска социалистическа партия също вземат участие в почналите митинги.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР