Купата на африканските нации се намира в своя разгар, макар

...
Купата на африканските нации се намира в своя разгар, макар
Коментари Харесай

Купа на африканските нации: На какво да заложим в днешните мачове?

Купата на африканските народи се намира в своя кипеж, въпреки да не притегля толкоз мощно въздействието, колкото го прави Копа Америка. Африканският футбол занапред разгърва своя капацитет, а " виновниците " за това са родните звездни футболисти, които популяризират страната и континента си по целия свят.
Турнирът се намира в своята 1/8-финална фаза, откакто тимовете минаха през груповата фаза, формирана от по четири тима и по един пряк конфликт между тях. Египет, Уганда, Мадагаскар, Нигерия, Алжир, Сенегал, Мароко, Кот д`Ивоар, Мали, Тунис, Гана, Камерун, Бенин, Южна Африка, Гвинея и Конго са тимовете, които си завоюваха място в елиминационната фаза.
В днешния ден (5.06) програмата се открива с два мача: Мароко - Бенин и Уганда - Сенегал. Безспорно най-голямата звезда от тези два мача се намира в отбора на Сенегал - нападателят на Ливърпул Садио Мане. Все пък първо ще обърнем внимание на не по-малко забавния конфликт сред съставите на Мароко и Бенин, които са и първи в програмата за деня.


Няма спор, че Мароко влиза като любимец в тази среща, а явно разполага и с по-качествените футболисти от двата тима. Бенатия, Мазрауи, Хакими, Белханда и Зийех са единствено част от огромните имена в състава на Мароко, които на процедура изведоха тима до първото място в група D с цялостен актив от точки след трите изиграни мача.
Бенин от своя страна може да се похвали най-вече с 35-годишния Стефан Сесеньон и нападателя на Хъдърсфийлд Стив Муние. Това, с което се отличи африканската нация в шампионата досега, бе, че не позволи да бъде надвит и в трите си мача, записвайки три равенства, което им стигна само за третото място в групата. Бенин въпреки всичко се класира за 1/8-финалите като " благополучен губещ ", само че техният път наподобява, че ще завърши таман против състава на Мароко.

С оглед на представянето на двата тима досега (Мароко записа три победи с най-малък триумф и в трите срещи 1:0; Бенин направи две нулеви равенства и още едно 2:2 - б. ред.) можем да чакаме затворен дуел, в който да не паднат доста попадения, а възможната победа на Мароко да пристигна с минимална разлика. Все отново би трябвало да имате едно на разум за състава на Бенин, който в този шампионат играе устойчиво в защита, само че в близко минало е търпял по-сериозни загуби.

22.00 часа: Уганда - Сенегал
Както към този момент отбелязахме, Сенегал разполага с един доста огромен коз в своите редици - Садио Мане. Сенегалецът е кадърен да реши изхода на съвсем всеки един дуел в шампионата, стига да му бъдат препоръчани предпоставки за това. В предни позиции Сенегал може да разчита и на някогашния нападател на Милан Мбайе Нианг, до момента в който в защита бранителят на Наполи Калиду Кулибали ще се грижи за сигурността на вратата на Сенегал.
Уганда не може да се похвали с изявени футболисти в своите редици, само че пък съумя да се класира за елиминациите в група с предрешено първо място (това на Египет). Подобно на Бенин, Уганда извърши това, което се искаше от нея - да преодолее груповата фаза. Техният път в тазгодишното издание на КАН обаче наподобява, че скоро ще завърши, а повода, е, че Сенегал просто е прекомерно огромно затруднение за тях към този миг.

Автор: Mr. Corner

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР