Куп знаменити творци ще останат без добавката Златен Орфей от

...
Куп знаменити творци ще останат без добавката Златен Орфей от
Коментари Харесай

Подигравка: Държавата спира пенсиите за Златния Орфей

Куп популярни създатели ще останат без добавката " Златен Орфей " от 350 лв., която получават към пенсиите си сега.

" Държавата не е серпантина да ми заплаща пенсията от " Златният Орфей ", само че скоро и това ще стане ",  изясни рок легендата Йордан Караджов.

Фронтменът на група " Сигнал " към момента получава добавката поради триумфите си, само че ще я загуби в края на месеца. Тогава изтича срокът, който страна бе определил за десетки музиканти да получават в допълнение 350 лева

" Защо единствено за три години, това е тайнственост за мен. Иначе получавам елементарна пенсия от 560 лева ", споделя Караджов.

Без добавки от " Орфея " от началото на идната година ще останат още Йорданка Христова, Кирил Маричков, Веселин Маринов, Богдана Карадочева, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова и други

Пенсиите на " Златният Орфей " са по 350 лева за отличени и по 500 лева за носители на Голямата премия. Йорданка Христова получава цялостния размер, само че и те ще й бъдат отнети през този месец.

Според общото мнение не е обикновено пенсиите за творчество да са със период, в случай че иконите на българската сцена са се раздавали цялостен живот на сцената.

" Дълбоко се дръзвам просто. Какво друго мога да направя? ", споделя Караджов и прибавя: " Или пожизнено да ги дават тези пари, или изобщо да не ги дават ".

Певецът сега има участия в цяла България, само че на въпроса може ли да живее с 560 лева пенсия, той споделя, че просто не знае по какъв начин възрастните хора се оправят с такива оскъдни пари.

" Слава богу, към момента сме на сцената и съумяваме да живеем като бели хора. Иначе не мога да го мисля какво ще върша. Тези 350 лева, които ми ги лишават, едвам ми стигат за медикаментите, които пия ", споделя вокалът.

Според изпълнителя на " Може би " ситуацията с културата в България е на доста ниско равнище и дълбаем от ден на ден дъното.

" Обиколил съм няколко пъти света и настоявам, че България е неповторимо място като сила и като дадености. Но останалото е просто без коментар ", разсъждава той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР