Куп противоречиви изказвания на депутати от ГЕРБ и БСП по

...
Куп противоречиви изказвания на депутати от ГЕРБ и БСП по
Коментари Харесай

Партийните субсидии - от ГЕРБ са като орел, рак и щука, БСП разбрала за допълни пари, но не се стреснала

Куп спорни изявления на депутати от ГЕРБ и Българска социалистическа партия по тематиката с размера на партийните дотации белязаха утринния ефирен ефир. Стигна се до такава степен, че даже сътрудници от една партия говореха разнообразни неща.
Особено ясно пролича разделянето сред депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова и Десислава Атанасова. Считам, че дотациите са изчислявани вярно . От 2001 година текстовете на закона са едни и същи , сподели ръководителят на Бюджетната комисия Менда Стоянова. Според нея, постоянно бил работил правилото за препразпределение на гласовете, дадени за партии и претенденти, които не са минали бариерата от 1%. Стоянова сподели и, първо касационната прокуратура би трябвало да посочи има или няма нарушаване и тогава ще има реакция, а не след първичното предписание на Върховната апелативна прокуратура. По думите ѝ, не ставало въпрос за комплициране, само че имало техническа неточност с опцията " Не поддържам никого ".
Много години методологията е употребена от Сметната палата и в този момент се сещаме, че не е вярно , опита да се отбрани Стоянова. И отхвърли, че е изтекла погасителната отминалост .
Установена е неточност, призна и Десислава Атанасова, която не можа да изясни по какъв начин по този начин е станала неточност за милиони, като изясни, че от самото начало Сметната палата е заверявала одитните отчети на партиите без да има забележки по тематиката.
" Знам че сумата да всички политически партии е към 16-18 млн. лева Всяка партия има счетоводител, който е заявявал сумата. Нинова преди 2-3 месеца е заявила, че Българска социалистическа партия би трябвало да получи съответната сума ", съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по отношение на Закона за политическите партии, съгласно който надвзетите от партиите дотации ще се удържат от последващи заплащания към партиите.
" Моят зов е да бъдат по-внимателни. Сметната палата е заверявала на всички партии и годишните финансови доклади. През 2011 години в отчета ясно е разказан механизмът за приемане на дотацията. Сега е моментът за спор. Добро е предлагането ясно и изрично да се каже по какъв брой лв. на глас се получават от партиите ", добави още тя.
Българска социалистическа партия – разбрали-недоразбрали
В началото на 2017 година чиновник на Българска социалистическа партия отишъл да пита във финансовото министерство за какво на Столетницата се превеждат повече пари, само че бил укротен, че това било по закон . Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков пред bTV. Може би единственият ни грях е, че сме се предоверили и е трябвало да продължим да настояваме, добави той.
" Би трябвало да е ясно, че един глас се умножава по 11 лева, какво обаче се получава, като се съберат всички действителни гласове и другите от " Не поддържам никого. Начинът, по който се образуват мандатите е едно, определянето на дотацията е друго ", разясни Зарков.
Не е наша работа, включи се по Нова телевизия и сътрудника му Филип Попов. Той попита Стоянова за какво като няма проблем, има в този момент предложение за смяна на закона. На въпрос какъв брой има да връща Българска социалистическа партия, Попов отвърна, че не знае и било работа на финансовия министър да сметне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР