Куп проекти за фестивали и събития, които кандидатстват за финансиране

...
Куп проекти за фестивали и събития, които кандидатстват за финансиране
Коментари Харесай

Знакови събития губят финансиране за 2020 г.

Куп планове за фестивали и събития, които аплайват за финансиране от общината за 2020 година, не са позволени до по-нататъшно присъединяване. Сред тях са трите огромни прояви на Дружеството на пловдивските художници - изложбите „ 15х5 ”, огромната годишна и обичайна експозиция „ Цветове ”. И при трите комисията от общината е открила разнообразни данни за бюджета в хартиения и електронния притежател. Изложбите няма да се позволяват за последващо оценяване.

„ Един път ги уеднаквявахме - какъв брой повече? Боя се, че някой пробва да ни изнерви ”, сподели ръководителят на сдружението Снежана Фурнаджиева. Годишната галерия на ДПХ коства 5000 лв.. За другите две са нужни по към 2000 лв.. ДПХ ще кандидатства за средства за трите прояви по програмата за изложбени действия.

При първото оценяване на плановете бяха позволени единствено девет от тях. При второто отсяване в този момент напред не престават още 39 събития. Недопуснатите за присъединяване са 22 плана. Освен трите изложения на Дружеството на пловдивските художници, отпаднало е и честването за 40-годишнината на камерен хор „ Иван Спасов ”. XXIV интернационален куклено-театрален фестивал „ Двама са малко - трима са доста ” също е дотук. При него има приложени документи без автограф и щемпел, има разминаване в бюджета и времевия график за плана, който би трябвало да е сред февруари и 15 декември 2020.

Сред 39-те позволени за по-нататъшна оценка са One Dance Week 2020, фестивалът за писмено и анимационно кино „ Златен ритон ”, Дни на музиката в Балабановата къща и театралният фестивал „ Черната кутия ”. За финансирането от 2 милиона лв. ще се борят Международните фотографски срещи, Фестивалът на камерната музика и Лятно кино в парка. Ще гледаме още веднъж „ Икебана в Пловдив - 2020 ” и кварталния фест „ Изненада - серенада ”. Напред продължава и " Капана фест ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР