Куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс подписа най-големия договор

...
Куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс подписа най-големия договор
Коментари Харесай

Куотърбек подписа 10-годишен договор в най-скъпата сделка в историята на спорта

Куотърбекът на " Канзас Сити Чийфс " Патрик Махоумс подписа най-големия контракт в историята на спорта. 24-годишният Махоумс, който през февруари изведе " Канзас " до купата в НФЛ и завоюва наградата за най-полезен състезател на " Супербоул ", постави подписа си под 10-годишен договор, чиято стойност с бонусите доближава до невероятните 503 милиона $.
Най-добрият на " Супербоул " чества в... " Дисниленд " (ВИДЕО) Патрик Махоумс беше посрещнат като воин от Мики Маус и почитатели
Така за първи път в историята има състезател, който поставя подписа си под контракт за над половин милиард $. Досега върхът се държеше от бейзболиста Майк Траут, който през март 2019 година парафира с " Лос Анджелис Ейнджълс " против 426,5 милиона $ в границите на 12 години.

В контракта на Махоумс е записано, че от заплати той ще получи 477,6 милиона $, а останалите 26 милиона са заложени под формата на разнообразни
бонуси. От тези 477 милиона 141,8 милиона са изцяло обезпечени и звездата на американскяи футбол ще ги получи, даже и в никакъв случай повече да не хване топка в ръце.

Рекордният контракт ще влезе в действие от 2022 година, защото той към момента получава пари по новобранския си договор.

През 2020-а годишната заплата на играча е едвам 2,8 милиона $, а през 2021 ще бъде 24,8 милиона.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР