Културният антрополог Харалан Александров обяви своите причини да се включи

...
Културният антрополог Харалан Александров обяви своите причини да се включи
Коментари Харесай

Харалан Александров: Гражданското общество в България е живо и няма да се предаде без бой на Румен Радев! Намираме се в сложна ситуация и трябват сложни умове - проф. Герджиков е точно такъв

Културният антрополог Харалан Александров разгласи своите аргументи да се включи в Инициативния комитет, който издигна проф. Анастас Герджиков за президент на България. " На първо място аз съм прекарал огромна част от живота си в университет и не е мъчно да се асоциирам с научен водач ", разяснява той пред Нова тв телевизия.

" На второ място са културата, отвореното мислене, опита, универсалността на проф. Герджиков и убедеността ми, че подобен вид консенсусно наличие би се отразило добре на страната в този миг от нашата история ", продължи културният антрополог.

" Мисля, че общността има потребност да се успокои и господин Герджиков би се справил добре с тази роля ", сподели още Харалан Александров.
свързани новини73006на 04.10.202162026на 04.10.2021
В дебата взеха присъединяване и Иво Инджов, който е член на Инициативния комитет на Румен Радев, както и Велислав Величков, ръководител на комитета на Лозан Панов. Харалан Александров изясни на двамата си събеседници, че има доста литература по тематиката, че образуването на качества в армията е друго от образуването на такива в университета.

" Имаме потребност от комплицирани мозъци, тъй като обстановката е комплицирана. Неговият разум е комплициран, а не е елементарен ", отсече културният антрополог.

" Двете мощни кандидатури, които излязоха на терена (б.а. на проф. Анастас Герджиков и на Лозан Панов) напълно смениха подтекста на предрешената в някаква степен победа на Румен Радев, демонстрират, че гражданското общество в България е живо и не счита да се съобщи без пердах. Говорим за спорове в категорията на война, защото явно това е обичаният дискурс на на Инициативния комитет на Румен Радев ", заключи Харалан Александров.
свързани новини544415преди 17 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР