"Културен чек" въвежда община Пловдив. Предложението бе одобрено от кмета

...
"Културен чек" въвежда община Пловдив. Предложението бе одобрено от кмета
Коментари Харесай

Културен чек въвежда община Пловдив

"Културен чек " вкарва община Пловдив. Предложението бе утвърдено от кмета на града Иван Тотев по време на вчерашната сесия, утвърдила бюджета на града за 2018-та година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  От услугата ще може да се могат да се възползват всички учащи, навършващи пълнолетие. 
Идеята е Общината да покрие разноските за визитата на избрани културни институти. Сумата, препоръчана за тази година е близо 180 000 лв. (изчислението е на база данни за младежите, които би трябвало да навършат 18-години). 
Бюджетът включва и още средства за културни обекти  и събития в Пловдив. Така да вземем за пример публично бе гласувано разпределяне на 551 000 за ремонт на Кукления спектакъл, 1 000 000 лв. за преобразяване на някогашния детмаг "Снежанка " в изложба, 15 000 лв. за правенето на филм за Пловдив, 20 000 лв. за финансиране на събития, популяризиращи Пловдив измежду българската общност зад граница. 
10 000 лв. за Гражданския клуб на Лука Станчев, а и за хората, съдействали за спасяването на Желязната черква гласоподава още локалният парламент. Първоначалното предложение, пристигнало от Иван Вичков, бе за образуване на изнесена сесия на пловдивския Общински съвет в Истанбул, само че концепцията претърпя проверка. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР