Култовият Какао Бийч“ в Слънчев бряг и бар Хедон“ край

...
Култовият Какао Бийч“ в Слънчев бряг и бар Хедон“ край
Коментари Харесай

Валери Симеонов затвори Какаовия Плаж и Хедон

Култовият " Какао Бийч “ в Слънчев бряг и бар " Хедон “ край Созопол са затворени за неустановен интервал от време, съобщи кореспондент на Burgas24.bg. Това заяви преди малко вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който сега сава ексклузивен брифинг, дружно с шефа на Регионалната здравна ревизия в Бургас доктор Георги Паздеров.

Причината е, че двете паметни заведения неведнъж са нарушавали издадените наставления на РЗИ.

" Всички почиващи по обитаемоте места имат право да водят здравословен метод на живот и право на почивки. В тази връзка продължаваме да действаме. В началото на сезона извършихме една показна инспекция на главните извършители – заведенията в Слънчев бряг и други обитаеми места, с цел да покажем, че тази година също ще се съблюдава законът и ще се подхващат дейности в тази посока “, стартира изявлението си Валери Симеонов.

" Въпреки тази демонстративна инспекция и направените наставления, оказа се, че някои субекти и търговски и бизнес обекти не престават да газят закона, смятайки, че той не се отнася за тях. Това наложи спомагателни инспекции и се стигна до първите два случая в новата история на България на прекратяване употребата на обекти. Затваряме тези обекти, заради неспазване условията на Закона за отбрана от шума в околната среда “, акцентира вицепремиерът.

" Вече четвърти ден " Какаовият плаж “ в Слънчев бряг и заведението " Хедон “ на плаж " Каваците “, южно от Созопол, са затворени. Четвърти ден. Не става дума за някаква вендета, в каквато бях упрекван, чисто и просто към тези заведения е приложена крайната мярка, заложена от закона, защото те неколкократно са нарушили предписанията на РЗИ и не престават с озвучаването на открити площи. И двете заведения са тествани още на 8-и юни, като са установени нарушавания. Направени са наставления за премахване на закононарупенията и още на 11-и юни са издадени съответните заповеди. Независимо от това, при осъществена инспекция на 5-и август, по многочислени сигнали, и на двете места са открити мероприятия – концерти с по няколко хиляди индивида. Разпоредено е прекъсването на звука, и на двете места е отказано. Връчено им е документално наставление, все пак, те са траяли. Това докара до нуждата от издаване на заповеди за преустановяване употребата на тези два обекта “, разгласи Симеонов.

Целия брифинг може да гледате в нашето видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР