Кулинарният дизайнер Владислав Барковсий пусна в продажба руски коледен сладкиш,

...
Кулинарният дизайнер Владислав Барковсий пусна в продажба руски коледен сладкиш,
Коментари Харесай

В Русия продават шоколадови пелмени с водка

Кулинарният дизайнер Владислав Барковсий пусна в продажба съветски коледен сладкиш, който е освен апетитен, само че и кадърен да сгрява през студените зимни дни. Шоколадови пелмени, напълнени не с какво да е, а с водка.

Аранжирани по хубав метод в красива кутия, тези пелмени наподобяват извънредно апетитно. Но в случай че бъдат погледнати по-отблизо, се вижда, че вместо от тесто, те са направени от бял шоколад. Още повече, пълнежът от месо е сменен с обилно количество водка.

По традиция в Русия пелмените се употребяват нормално, съпроводени с водка, само че за кулинарния дизайнер Владислав Барковсий тази развой не би трябвало да се състои от две елементи, а да е едно цяло, с цел да доставя приятност за сетивата.
Владислав Барковсий - кулинарен дизайнер: В Русия имаме сладкиши, пелмени, както и водка. Защо да не ги обединим в едно.
Макар сладкишите с алкохолен заряд надалеч не са новаторски. За първи път се появяват във Франция по времето на крал Луй XIV. Но съгласно Владислав, неговите пелмени са разнообразни, тъй като акцентират съветската еднаквост.
Владислав Барковсий - кулинарен дизайнер: Искам един ден пелмените ми да са разпознаваеми също толкоз, колкото матрьошките, съветските ушанки и балалайките. Искам те да се трансфорат в присъщ съветски сувенир.
В началото Владислав се съветвал с професионални шоколатиери, обаче на мнозина от тях концепцията му се сторила прекомерно сложна за осъществяване. Но след голям брой опити в личната му кухня, той съумява да усъвършенства формата на пелмените дотам, че счита да я патентова.

Колкото и да е апетитен шоколадът или да е идеална формата на пелмените, всичко опира до усета им. Затова пелмените са сложени на тест пред кулинарен критик и чревоугодник.
Яков Можаев - кулинарен критик: Мисля, че в компания с другари, тази кутия с пелмени ще бъде изядена доста бързо. Още повече, на всички ще им бъде занимателно.
Пелмените притеглят вниманието освен на кулинарните критици, само че и на елементарните купувачи. Затова Владислав счита да влага в съоръжение и да стартира всеобщо произвеждане.

Не единствено вкусна ще бъде Коледата за руснаците, само че и пивка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР