Кулинарен проблем избухна, докато Европейският парламент се готви да гласува

...
Кулинарен проблем избухна, докато Европейският парламент се готви да гласува
Коментари Харесай

Да, Франция е част от сърцето и душата на Европейския съюз. Само не докосвайте сиренето му камамбер

Кулинарен проблем избухна, до момента в който Европейският парламент се готви да гласоподава в сряда предложение по отношение на отпадъците от опаковки

ByRAF CASERT Associated Преса 22 ноември 2023 година, 00:34 ч.

БРЮКСЕЛ -- Европейският съюз от дълго време знае, че пътят към сърцето на Франция минава през стомаха. Така че, не пипайте камамбер - в никакъв случай, в никакъв случай.

В сряда законодателите в Европейския парламент ще гласоподават, с цел да подсигуряват, че това няма да се случи. < /p>

В едно от многото законови оферти за усъвършенстване и усъвършенстване на ръководството на отпадъците в 27-членния блок някои френски производители на сирене надушиха нещо и го трансфораха в кулинарна смрад.

Те твърдяха, че предлагането ще направи нелегално камамбер да бъде комплициран в дървена опаковка за последните седмици на зреене и вероятно продажба. Кръглата кутия е всъщност камамбер, както и неговата наситена текстура и остра миризма.

Внезапно имаше неистово вибриране, че нещо фундаментално френско ще се разочарова от брюкселските бюрократи — присмехулно известни от мнозина като еврократи — които прекомерно постоянно биват упреквани за същински и подправени дефекти.

„ Това е въпрос на здрав разсъдък. Не пипайте нашите камембери! “ сподели Жан-Пол Гаро, член на Европейския парламент от извънредно дясната френска Национална асоциация.

Ако бъдете принудени в нещо по-лесно за преработване като пластмаса, съвършеното дишане на сиренето през дървото в противоположен случай може да стане потно и отпуснато. Дървото обаче е доста мъчно за стабилно преработване, тъй че Европейски Съюз възнамерява да го измести от опаковките на храните, доколкото е допустимо.

Дори ген. Шарл дьо Гол, френски воин от Втората международна война и по-късно президент на нацията, знаеше всичко за казуса със сиренето. „ Как желаете да управлявате страна, която има 246 типа сирене “, цитира недоволството си той.

Дясноцентристката Европейска национална партия, най-голямата група в Европейския парламент с обичаен фермерски електорат и податливост към запазване на наследството, пристигна в отбрана на дървените кутии за камамбер и други сирена.

„ Нашият френски сирената са обичани по целия свят. Но кой може да си показа Camembert или Mont d’Or без дървените каишки? Опаковането им в пластмаса би било отклоняване във усета и околната среда “, сподели френският евродепутат Лоранс Сайле.

„ Европа би трябвало да знае по какъв начин да пази околната среда, само че в никакъв случай в ущърб на характерните характерности на неговите държави-членки “, добави тя.

А храната сигурно е една от най-чувствителните характерности.

Британците използваха анти-ЕС храна подстрекаване до прекаленост в годините, водещи до Брекзит, с някогашния министър председател Борис Джонсън, тогава към момента брюкселски публицист, водещ таблоидната офанзива с истории, че Европейски Съюз ще упорства, че бананите би трябвало да са прави и ще отстранен обичаните английски бисквити.

Това оказа помощ да се настрои Обединеното кралство против Европейски Съюз и гласоподавателите взеха решение на референдум да изоставен.

Франция е доста надалеч от този стадий, само че комисарят по околната среда Виргиниус Синкевичюс сподели във вторник, че Европейски Съюз ще се увери, че профилираните за сурово мляко непромишлени камамбери – тези които имат следено название за генезис — ще бъдат освободени от всевъзможни разпореждания.

Гласуването в сряда ще включва такова изключение.

„ Наистина, в Европейски Съюз избрани опаковки за храни, направени от дърво, текстил, керамика, се пускат на пазара в доста дребни количества и доста от тях са предпазени от законодателството за качеството на храните “, сподели Синкевичюс. „ Такива опаковки може да имат усложнения да бъдат рециклирани в мащаб и са отворени за съответни изключения. “

Водещи истории

Поне 3-ма починали, 3-ма се считат за изчезнали след свлачище в Аляска: Официални лица

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР