Куклен вече е част от Националната мрежа на градовете с

...
Куклен вече е част от Националната мрежа на градовете с
Коментари Харесай

Контейнери за разделно събиране и дарение на дрехи и текстил вече в Куклен

Куклен към този момент е част от Националната мрежа на градовете с контейнери със знака на БЧК за разделно събиране и подаяние на облекла и домакински текстил.
Прочетете още
Контейнерът за разделно събиране на текстилни артикули към този момент е инсталиран в двора на Бърза помощ на ул. ”Славянска ”. Машината  е разполагаем на всички искащи да предават и подаряват ненужните си облекла и домакински текстил, вместо да се изхвърлят в общия разбъркан боклук, и да се губят вложените в тях скъпи естествени запаси в общинските депа или да се изгарят.

В контейнера могат да се изхвърлят и обувки, хавлиени кърпи, завеси, пердета, както и други произведения от текстил или кожа. На фронталната му част ясно е разказан методът на приложимост.

Забранено е изхвърлянето на всевъзможни други типове боклуци (сред които пластмаса, стъкло, метал, хартия и др.) в контейнера.

От БЧК ни поучават следните няколко значими неща, които би трябвало да съобразим, в случай че желаеме да станем покровител:
Дрехите би трябвало да са в годно за приложимост състояниеПриемат се всевъзможни текстилни артикули – чисти облекла, чанти, обувки, текстилни произведения, кърпи, колани, хавлии, пердета, покривки и завивки.
Община Куклен приканва жителите да не разпиляват или замърсяват пространството към него.

Подетата от БЧК  инициатива, цели да подкрепи хората в неравностойно състояние, подканяйки обществото да се отърве от ненужните си облекла, само че без да ги изхвърля в кошовете за отпадък, където биват унищожени или стават негодни за приложимост. Въвеждането на новата система от профилирани съдове за разделно събиране на ненужни облекла и обувки ще помогне за затварянето на виталния им цикъл по екологичен метод и по този начин те ще бъдат рециклирани или употребявани още веднъж.

За всеки събран кг текстил се отчисляват финансови средства за Фонд бедствия, повреди и рецесии към БЧК за подкрепяне на разнообразни дела за закупуване на най-необходимото – медикаменти, храни, съоръжение, поправки. С част от събрания текстил се поддържа спешен запас от облекла на Българския червен кръст, които са в помощ на хора потърпевши от наводнения, трусове, повреди, бедствия.

Какво се случва със събрания текстил? Благодарение на разделното събиране на текстил в контейнерите, обозначени със знака на БЧК, съумяваме да съхраним текстилните произведения с скъпите естествени първични материали и труд вложени в тях и да ги използваме още веднъж постигайки значими екологични, обществени и филантропични изгоди. За задачата текстилните произведения минават първо през заводи за ръчно подбиране на всеки един продукт, след което: оснoвната част от годния за приложимост по в началото предазначение текстил се връща назад в стопанската система и с нея се обезпечава достъп до облекло и домакински текстил за хиляди хора в страни от Третия свят, където популацията мъчно може да си разреши закупуване на нови текстилни произведения.-

С друга част се поддържа спешен запас към Фонда за бедствия, повреди и рецесии към БЧК. За всеки разделно събран кг се генерира парично подаяние за Фонда за бедствия, повреди и рецесии към БЧК. Негодният за директна приложимост, само че без примеси текстил се транспортира към заводи, с цел да се рециклира в други артикули, като да вземем за пример изолационни вати, тапицерии, настилки, пълнежи за матраци, почистващи кърпи, влакна и прежди за нови текстилни произведения и мн. други Такъв текстил НЕ би трябвало да се предава в контейнерите обозначени със знака на БЧК! Негодният за директна приложимост и нечист текстил може да се транспортира само към фабрики и съоръжения за изгаряне или да бъде депониран. Такъв текстил НЕ би трябвало да се предава в контейнерите обозначени със знака на БЧК!

Благодарим за Вашата съпричастност и добър образец!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР