Кухнята е мястото, на което всяка домакиня прекарва по-голямата част

...
Кухнята е мястото, на което всяка домакиня прекарва по-голямата част
Коментари Харесай

Никога не правете тези неща в кухнята, опасни са за здравето и живота

Кухнята е мястото, на което всяка стопанка прекарва по-голямата част от времето си. И в случай че всички мъже си мислят, че то е напълно безвредно, грубо се лъжат. Затова сме решили да издадем няколко неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършим в кухнята, тъй като са рискови и за здравето, и за живота.

Съветите несъмнено са потребни както за всяка една стопанка, по този начин и за представителите на мощния пол, които даже и да не прекарват доста време в кухнята, въпреки всичко се завъртат там и не са ваксинирани против заплахите, които тя крие.

Според кулинарните специалисти не е по никакъв начин добра концепция да опитваме ястия, които към момента не са подготвени. По-специално това предписание се ползва за всички, които си разрешават да пробват сурово тесто, за изработката на което се употребяват яйца. По този метод може да се болестите със салмонела или Ешерихия коли. Същото важи и за опитването на сурова кайма или разрушени яйца, от които ще подготвяме кекс.

Използването на артикули с изминал период на валидност също строго се не разрешава. Дори и да ни наподобяват в положително положение, тези хранителни артикули могат да бъдат извънредно рискови за здравето.

Друг доста рисков табиет на домакините е да употребяват една и съща дъска за рязане. Според специалистите доста готвачи не помнят това извънредно значимо предписание. Драскотините на дървените дъски събират рискови бактерии, а влизането им в различен чист артикул може да докара до рискови заболявания.

И не на последно място – миенето на месо под чешмата. Тази процедура по никакъв метод не спомага за убиването на бактериите в суровото месо.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР