Кучето неслучайно е най-добрият приятел на човека. То е готово

...
Кучето неслучайно е най-добрият приятел на човека. То е готово
Коментари Харесай

Пет породи кучета подходящи за семейства с деца

Кучето неслучайно е най-хубавият другар на индивида. То е готово да стои паралелно до своя собственик в положително и зло без да чака освен това от малко храна и милувка. Не всички породи кучета обаче са подобаващи за фамилии с деца.

Нравът на някои породи е несдържан и има риск да реагират при раздразнение от страна на децата. Но има и породи, които са безусловно подобаващи за фамилии с деца. Специалистите предлагат, в случай че взимате домашно куче и в случай че имате дребни деца, то да е от следните 5 породи!

Лабрадор
Лабрадорът е извънредно добър, отзивчив и палав. Той е доста толерантен с децата и е податлив да взе участие във всевъзможни игри, изключително лудешки. Лабрадорите са подготвени да тичат през целия ден с децата, до момента в който всички капнат от отмалялост. Те са темпераментни кучета, които ще са подготвени да се управляват от децата и ще угаждат на всичките им прищевки за игри.

Голдън ретрийвър
Голдън ретрийвърът е братовчед на лабрадора. Те са от едно семейство и по тази причина са сходни по темперамент и външни белези. Различава ги окраската на козината. Голдън ретрийвърът е благ и радостен. Той обича да си играе с децата и също са му нужни дълги часове бягане и гонене на пръчка. Имайте поради, че той е с по-дълга четина, което изисква постоянно ресане най-малко един път седмично, с цел да предотвратите несъразмерното рухване на косми вкъщи.

Стафордширски бултериер
Стафордширският бултериер наподобява страховито. Той е мускулест и с необятна глава. Би могъл да бъде трансфорат в доста зло куче при целенасочена подготовка в тази тенденция, само че по природа тази порода кучета се счита за най-привързаната към фамилията. Търпеливостта на стафордширския териер е забележителна. Той е податлив да изтърпи всевъзможни мъчения и досадни дейности от страна на децата, тъй като се усеща длъжен да ги пази и да стои неразделно до тях. Стафордширският териер е доста привързващ се към стопаните. Може да му се има доверие поради доста развитото му възприятие за предпазване на притежателя, който той безапелационно приема за собствен лидер.

Бийгъл
Бийгълът е прелестно и щуро куче. Той обича да играе и да следва задачи. Задайте някаква задача на бийгъла и ще го видите по какъв начин припка с вирната опашка, с цел да свърши каквото сте му наредили. Той няма отмалялост. Може да тича с часове. Понякога е капризен и преследва свои цели. Когато е концентриран може и даже да не ви обърне внимание като го викате. Но другояче е извънредно лоялен и влюбчив.

Куче от подслон
Кучетата от подслон най-често нямат порода, само че са съвършени за фамилни другари. Те имат потребност от избавяне и любов. Дайте им ги! Те ще ви отвърнат с доста обич и безрезервност. Пък и ще научите децата си на значим урок - да избавят тези, които имат потребност от помощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР