Кучето на Джо Байдън - Мейджър ще бъде първото куче

...
Кучето на Джо Байдън - Мейджър ще бъде първото куче
Коментари Харесай

Кучето на Байдън ще бъде първото спасено от приют куче в Белия дом

Кучето на Джо Байдън - Мейджър ще бъде първото куче на американски водач, което е прибрано от подслон за бездомни животни, оповестява порталът Buzzfeed News, съобщи БГНЕС.

В началото на ноември Байдън прикани в Twitter „ Да върнем кучетата в Белия дом! “.

Публикация, споделена от (@joebiden) на Окт 5, 2020 в 3:22 PDT

Публикация, споделена от (@drbiden) на Сеп 23, 2020 в 2:11 PDT

Факт е, че актуалният американски водач Доналд Тръмп няма куче. Тръмп беше първият президент на Съединени американски щати без куче от към 120 години насам. Всички водачи на Съединените щати през 20 век са имали кучета – домашни любимци.

Изданието показва, че тази традиция е устойчива след гибелта на президента Уилям Маккинли, който е президент от 1897 до 1901 година. Маккинли е имал голям брой „ по-интересни “ домашни любимци – жители на Белия дом: петли, две котенца и папагал на име „ Уошингтън пост” - името, което получава по-късно един от най-големите американски вестници.

Бившият жител на подслон Мейджър ще бъде съпроводен от другия домакински любим на семейство Байдън - Чамп, който също е немска овчарка, само че за разлика от Мейджър към този момент е бил в Белия дом по време на ръководството на Обама. Мейжър и Чамп даже към този момент имат и общ Туитър акаунт.

Публикация, споделена от (@drbiden) на Авг 26, 2020 в 4:04 PDT

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР