Кучетата се разхождали сами, без намордник, нападали котки и хора

...
Кучетата се разхождали сами, без намордник, нападали котки и хора
Коментари Харесай

Зли добермани сеят страх в кв. Акациите, собственикът им: Ако се оплачете, ще ви запаля къщите!

Кучетата се разхождали сами, без намордник, нападали котки и хора

Зли добермани сеят боязън в бургаския кв. " Акациите ", алармира наша читателка от ул. " Ангеларий ". Бургазлийката пожела анонимност, тъй като се тормози от възмездие. Тя е станала очевидец на няколко случая с рисковите кучета и се нядава най-сетне да се вземат ограничения.

Последният от тях е от този уикенд, когато доберманите нападнали нейна съседка. Четириногите за следващ път били пуснати свободно, нямали никакъв мотив и се разхождали по улицата. В един миг те забелязали домашното котенце на стара жена, което било наоколо до оградата на къщата й, след което свирепо се нахвърлили върху него.

Когато видяла какво се случва, пенсионерката веднага сграбчила котката и я скрила под блузата си. Освирепелите добермани обаче скочили върху нея. Жената почнала да вика за помощ и да се пробва да се отскубне от яростните захапки на злобните четириноги.

Пострадалата, която е шивачка по специалност, била с големи рани по ръцете. Само навременната интервенция на съседи съумяла да предотврати по-тежки последици.

Собственикът на двата добермана бил извънредно конфликтен и всички се страхували от него. За него знаели само, че живее чартърен в къща на ул. „ Ангеларий “. Оплаквали се неведнъж на хазяйката, само че тя все казвала, че няма по какъв начин да го изгони, тъй като го съжалявала. Той бил младо момче, нямал семейство и работа, даже тя му плащала сметките за ток и вода, защото той не разполагал с особени финанси. Грижел се за двата добермана, а неотдавна имал и джак ръсел.

Кучетата са доста злобни, сподели, че щял да ги развъжда и да ги продава, само че това по този начин и не се случи. Храни ги с кърваво месо. Бие ги, те пищят като дребни деца. Избиха всички котки в квартала. Нападат и хора. Той ги пуска да се разхождат сами, а когато му кажем да им поставя намордник, тъй като се опасяваме, той споделя: „ Ако се оплачете, ще ви подпаля къщите “. И никой комшия не смее да подаде сигнали против него. Кучетата влизат по дворовете ни, потрошават цялата мебелировка, изпокъсват прането и вършат доста бели, които ни костват големи средства. Понякога ме е боязън даже да изляза от вратата и не мога да потегли за работа. Не знаем към кого да се обърнем и по тази причина пиша на Вас. Моля да запазите анонимността ми като адресант на сигнала, тъй като и аз като другите хора от улицата се опасявам от разпра с него “, споделя още нашата читателка.

Според общинската разпоредба притежателят на куче - домакински любим е длъжен винаги и наложително да го разхожда на мотив до 1,5 м, а при кучета -  над 10 кг на неразтеглив мотив до 1,5 м или с намордник.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР