Кучетата от породата Нюфаундленд са много добродушни и мили любимци,

...
Кучетата от породата Нюфаундленд са много добродушни и мили любимци,
Коментари Харесай

Дресура и обучение на Нюфаундленд

Кучетата от породата Нюфаундленд са доста добродушни и благи любимци, които се отличават с уравновесения си характер. По темперамент Нюфаундленд не са нападателни кучета и са отлични стопани на дома, само че и добре се схващат с дребните деца. Лесно се приспособяват и социализират. Важно да обръщате задоволително внимание на храненето на Нюфаундленд, с цел да е уравновесено. Отличителна линия на тези животни е това, че постоянно имат проблеми със ставите.

Именно козината на кучето е една от отличителните черти на породата, като тя не разрешава на кучето да се намокри мощно по време на дъжд и го избавя от мощната горещина или студа. За стопаните обаче това е спомагателна грижа, тъй като изисква не малко поддръжка, с цел да не се оплита.

Те са доста спокойни и самостоятелни, като образованието на Нюфаундленд им би трябвало постоянно да става в отзивчива конюнктура. Важно е да почитате мнението им и да умеете да се договаря с питомеца си, тъй като единствено по този начин той ще ви слуша и ще извършва командите.

Дресура и образование на Нюфаундленд

Възпитаването на Нюфаундленд стартира от първия ден в дома ви, тъй като точно ранното образование е ключа към триумфа на дресировката на кучето. Нюфаундлендът е малко мудна порода, само че за сметка на това чудесно запомня и схваща, какво се изисква от него. Както и при всяко куче, тук главната тактичност е постоянството, търпението и несъмнено награждаването с дребни кучешки лакомства.

В никакъв случай не използвайте физическо принуждение при образованието на Нюфаундленд, тъй като по този начин единствено ще стресирате кучето, само че няма да постигнете позитивен резултат. Заедно с това сходна методика е изцяло неразрешена и неприемлива. В началото е добре да давате половината от хранителната им норма на разходките, когато се занимавате. Така ще можете да постигнете по-бързо позитивни резултати.

Нюфаундлендът е доста съобразителна порода и бързо схващат, какво се изисква то тях. Понякога даже е комплицирано да се разбере кой кого образова, а точно вие него или кучето вас. Добре е да сменяте маршрута на разходките, като по този начин му показвате своето предимство и че би трябвало да ви слуша, тъй като точно лидера на глутницата избира посоката.

Имайте поради, че тези любимци са малко флегматични, ще се постанова от време на време да ги подтиквате на деяние. Именно по тази причина е значимо да се запасите с много самообладание при образованието на Нюфаундленд. Те са много умни кучета, само че просто безусловните рефлекси се построяват малко по-бавно при тях всравнение с другите породи.

 Обучение на Нюфаундленд

Никога не проявявайте жестоко послание, тъй като всяко едно физическо влияние ще приключи с това, че Нюфаундлендът ще спре да ви се доверява, като по този начин ще се наруши основания образен и прочувствен контакт сред вас. По този метод кучето ще стартира да пренебрегва напълно вашите кучешки команди и няма да се подчинява. При образованието и дресировката на породата е значимо да мотивирате любимеца си, като това най-лесно става с благи думи, похвали или лакомства.

Възпитанието на Нюфаундленд е същинско наслаждение, тъй като тези питомци са доста добродушни и съобразителни. Най-важната ви стъпка е да съумеете да ги научите на избран режим и дисциплинираност, като по този начин процесът на образованието ще е оптимално елементарен и бърз.

Винаги започвайте сутринта с разходка, като по този начин животното ще може да се раздвижи. При образованието е значимо да стартирате първоначално с по-лесните команди, като породата Нюфаундленд се старае безумно доста да угоди на стопанина си, като това спомага доста на възпитателния развой.

Имайте поради, че са доста чувствителни към рецензията, по тази причина ги хвалете по-често и постоянно им давайте малко лакомство за всеки триумф. И не забравяйте, че би трябвало да сте доста поредни.

Не може през днешния ден да възбраните нещо, а на следващия ден да го позволите, тъй като по този начин ще объркате кучето и то няма да знае, какво е вярно и какво не. Старайте се самото образование и дресировка да е в игрова форма, тъй като по този начин процесът ще е оптимално елементарен.

Ако и вие желаете да сте горделив притежател на такова едро куче, вижте нашите разгласи и цени за Нюфаундленд.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР