Кучетата миришат. Няма съмнение. Точно като хората, всяко куче има

...
Кучетата миришат. Няма съмнение. Точно като хората, всяко куче има
Коментари Харесай

9 породи кучета, които миришат по-малко

Кучетата миришат. Няма подозрение. Точно като хората, всяко куче има характерна миризма. Но има породи кучета, чиято миризма може да остане по-незабелязана заради техния вид козина и кожа. И от Hola се нагърбват със задачата да ни дадат девет такива образеца за породи кучета, които миришат минимум. 

Басенджи
 Снимка 635936

Смята се, че това е една от най-старите съществуващи породи кучета. Но също така се характеризира и с това, че е един от тези, които отделят минимум косми и миришат минимум. Всъщност, от време на време са сравнявани с късокосместа котка, заради грижите, които самата порода поставя за поддържане на добра хигиена, облизвайки се, тъкмо както вършат котките. Басенджи също по този начин споделя с тях своя самостоятелен и ненапълно мнителен темперамент. Но тази порода също по този начин е доста привързана към фамилията. 
 Самоед, лъвско куче, чау чау, тибетски мастиф, азавак и това ли са най-скъпите породи кучета
5 от най-скъпите породи кучета

Четири лапи лукс

Бишон фризе
 Снимка 635935

Друга порода кучета, която е целесъобразна за хора, страдащи от алергии или такива, които не понасят домашните им любимци да миришат неприятно, е бишон фризе. Това нормално е куче с доста чиста кожа, което предотвратява натрупването на субстанции, които биха могли да генерират неприятни миризми. Ако го четкаме постоянно и го къпем, когато е належащо, никой няма да заподозре, че имаме домакински любим вкъщи.

Дакел
 Снимка 635934

Този дребен ловджия е една от най-чистите породи кучета. Късокосместите екземпляри естествено се мият по-лесно, тъй че хигиената и ежедневната грижа ще бъдат не чак толкоз трудоемки. От друга страна, ще имаме занимателен, завързан към нас домакински любим в дома си, с който можем да вършим дълги разходки, без да ни моли да се прибираме.

Кери блу териер
 Снимка 635933

У нас е малко позната порода, само че в други страни, като Обединеното кралство, е високо ценена. Гъстата му и къдрава козина всъщност изобщо не мирише, което го прави мощно целесъобразно животно, в случай че живеем в дребен апартамент.
 Българско дружество за защита на птиците, Николай Терзиев, кучета за битка с отровите, Барс, Пойзън, Дубай и какъв брой потребни са за опазването на природата
Кучетата, които избавят животи

Николай Терзиев от Българско дружество за защита на птиците за неоспоримия принос на кучетата за битка с отровите за опазването на дивата природа

Лагото романьоло
 Снимка 635932

Козината на тези животни " създава " малко или даже никаква миризма. Поради тази причина, макар че е приблизително огромна порода кучета, тя е доста типична за развъждане в жилища. Като към тази характерност, прибавим и неговия темперамент: дисциплиниран, елементарен за образование, завързан и палав, това прави лагото романьоло съвършен за хора, които за първи път си взимат да отглеждат куче. 

Испанско водно куче
 Снимка 635931

Подобно на своя двойник, италианското водно куче, тази порода се предлага изключително за хора, които са алергични към косми от домашни любимци или избират животни, които отделят малко четина. Тези характерности, добавени към обстоятелството, че създават по-малко пърхот и имат по-малко мазна кожа, значат, че излъчват и по-малко миризма.

Пудел
 Снимка 635930

Една от най-препоръчваните породи кучета за тези хора, които имат алергии или които избират куче, което не пуска косми (или най-малко не много), е пуделът - извънредно интелигентно животно, което е доста игриво и привързано към фамилията си.

Шнауцер
 Снимка 635929

Тази порода кучета, известна с положителния си темперамент, разбирателството си с деца и огромната си просветеност, е поредната от най-подходящите за дома, заради няколко аргументи. Една от тях е, че козината му - гъста и от време на време къдрава, пада по-малко и мирише колкото да доловимо.
 10 от най-лесните за развъждане породи кучета
10 от най-лесните за развъждане породи кучета

Четириноги другари за начинаещи и заети стопани

Уипет
 Снимка 635928

Още една порода, чийто представители миришат минимум, заради характерностите на козината си: къса и компактно прилепнала към кожата, което разрешава по-лесно всекидневно подкастряне. В допълнение, то е чудесно куче придружител, чинно, привързано и обича дългите разходки в провинцията. Обича обаче и да прекарва неделните следобеди на дивана.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР