Кучешката глутница,тормозила Дебелец около основното училище в града, е отровена

...
Кучешката глутница,тормозила Дебелец около основното училище в града, е отровена
Коментари Харесай

Кучета в Дебелец избити със забранената черна отрова

Кучешката глутница,тормозила Дебелец към главното учебно заведение в града, е отровена от незнаен причинител с химикал, неразрешен от 20 години.

Престъплението е осъществено единствено две седмици откакто локалните внесоха тъжба с над 200 подписа в Общината, за което „ Борба “ писа. От отдел „ Околна среда “ тогава обясниха, че кучетата ще бъдат хванати благодарение на компания „ Пролет “.

Преди няколко дни обаче вместо живи кучета чиновниците на компанията, извършваща кастрация на територията на общината, заварили единствено три натрупа.

Предполага се, че животните са избити с „ черна отрова “. Сред тях е имало и домашно куче, чиито притежатели го откарват при ветеринарен доктор. Именно той установи повода за гибелта на четириногото. При огледа на място не са открити останалите кучета от глутницата.

Така наречената „ черна отрова “ е неразрешена за продажба от близо 20 години и локалните недоумяват кой си е разрешил да я употребява. Освен в България отровата е неразрешена и в целия Европейски съюз, тъй като е открито, че може да навреди и на хора.

„ Проблемът е, че в този момент никой не знае къде е поставена отровата, и се тормозим, тъй като в региона непрекъснато минават деца. Надяваме се да не се стигне до сериозен случай “, показа за „ Борба “ локален гражданин.

Той заяви още, че в този момент измежду хората има напрежение и подозрения за това кой би могъл да извърши натравянето на кучетата, и то единствено ден преди кметство, община и ангажираната компания да си свършат работата по легален начин…

Местни поданици си разрешават да хвърлят виновността върху уредника на подписката Гергана Йорданова, което на процедура наподобява неуместно, защото тя само се ангажира да обикаля по институции и да моли за поддръжка. Други пък я поздравяват за дейната гражданска позиция и желанието й да помогне за разрешаването на казуса.

Само по себе си убийството на кучета е престъпно закононарушение, за което би следвало прокуратурата и проверяващите органи да се самосезират. При потвърдена виновност причинителят се санкционира с до 3 години отнемане от независимост и парична санкция в размер от 1000 до 5000 лева

Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР