Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в

...
Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в
Коментари Харесай

Кубрат Пулев спечели шампионски пояс след победа в София

Кубрат Пулев завоюва интернационалната купа на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единомислещо съдийско решение.

Пред над 8000 фенове в " Арена София " Пулев надигра в основния мач от галавечерта съперника си с резултат от 117:111, закрепен в картите и на тримата съдии край кръга.

За Пулев успеха е 31-ва в 34 мача като експерт, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий провалянето е едвам второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо. В първия рунд двамата се опознаваха и въпреки Пулев да бе по-активният, той мъчно успяваше да разклати 130-килограмовия украинец.

В шестия рунд у Шевадзуцкий стартира да се вижда отмалялост и той все по-често изоставаше при размените на удари. Пулев пък бе по-маневрен на кръга с всяка минала минута притискаше противника си от ден на ден.

Минута след началото на осмия рунд Кубрат Пулев изпрати доста тежък десен прав удар в лицето на украинеца, който обаче някак съумя да се задържи на крайници.

Шевадзуцкий сподели признаци на събуждане в края на мача. В заключителните три рунда той потегли по-смело в офанзива Сли доста по-често предизвикваше замени на удари. Това направи багра доста по-интересен за публиката, която все по-смело окуражаваше своя любим Кубрат Пулев.

Дванадесият рунд на мача беше най-атрактивен, с доста динамичност и от двете страни, което накара феновете да изпратят на крайници и двамата боксьори.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР