Кубрат Пулев пречупи Анджей Вавжик на бойна галавечер в Коста

...
Кубрат Пулев пречупи Анджей Вавжик на бойна галавечер в Коста
Коментари Харесай

Болен Кубрат Пулев окървави поляк в Калифорния

Кубрат Пулев пречупи Анджей Вавжик на бойна галавечер в Коста Меса, Калифорния. Полякът се озова два пъти на пода, само че някак устоя всички 10 рунда, като в края имаше кръв по лицето и зъбите. Съдиите обаче бяха единомислещи и присъдиха успеха на Кобрата, негова 30-та в 32 мача измежду експертите.


Разбра се, че българинът обмислял да откаже мача. В часовете преди дуела той вдигнал висока температура, само че въпреки всичко съумял да се качи на кръга. Това разкри самият Кубрат, откакто реферът подвигна ръката му.

Успехът е значима стъпка към завръщането на 42-годишния Пулев в топ 10 на ранглистата. Голямата му цел е още веднъж да се трансформира в кандидат за поясите на някоя от четирите елитни организации. Дотук Кубрат се бори два пъти за международни трофеи - против Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Кобрата не се беше качвал на кръга след провалянето си от Дерек Чисора през лятото на 2022 година Той е с баланс 30-3, като 14 от успехите му са с нокаут. Съперникът му Вавжик, който е на 36 години, позволи трето проваляне на професионалния кръг. Полякът е с 34 победи.

По-рано на боксовата церемония брат му Тервел завоюва първия си мач в тежка категория. Той се наложи със съдийско решение над американеца Дионардо Майнър.

Братята бяха подкрепяни от близо 100 българи по трибуните. Интересното е, че и двамата бяха принудени да се явят на допинг надзор преди мачовете си. Организаторите отхвърлиха да отсрочат тестването за след края на галата и заплашиха, че могат да анулират срещите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР