Кубрат Пулев победи безапелационна Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла в

...
Кубрат Пулев победи безапелационна Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла в
Коментари Харесай

Безапелационен Кубрат Пулев срази украинския "Хълк"

Кубрат Пулев победи безапелационна Игор Шевадзуцкий за интернационалната купа в тежка категория на WBA. Двубоят мина през всички 12 рунда и се реши от съдиите.

Тяхното мнение обаче беше ясно, тъй като Кобрата господства от самото начало и не остави никакви шансове на своя конкурент. Всички по- съществени удари попадаха в главата на украинеца, само че той сподели добра устойчивост и не падна в нокаут или нокдаун.

Следващата среща за Кубрат ще е против Махмут Чар през септемри и към този момент се чака с неспокойствие.

Началото на борбата беше с не доста високо движение. Боксьорите разучаваха обстановката, като Пулев на пръв взор нанаесе по сериозните удари.

Рунд 2

Кобрата стартира още по-агресивно и вкара няколко следващи леви прави. Генерално представянето на Пулев беше по-добро, а съперникът му нямаше отговор.

Рунд 3

Кубрат водеше дуела с лека доминация и точни удари, до момента в който украинецът мъчно успяваше да провежда положителни комбинации.

Рунд 4

Шевадутский изглеждаше непреклонен. Кобрата направи страхотна композиция от два удара, последвани от чист боди шот. В следвщаите минути българинът направи още положителни комбинации, като клинчовете зачестиха.

Рунд 5

Физическото положение на Пулев беше доста положително за разлика от това на Игор. Именно това беше тактиката на българина, който контролираше мача и опита да умори своя конкурент.

Рунд 6

В края на шестата част Кубрат съумя да изненада своя противник с бърза серия от офанзиви. Преди това двамата демонстрираха, че разпределят вярно силите си. Кубрат държеше отдалеченост, до момента в който Хълк единствено крачеше напред с плавни и тежки стъпки.

Рунд 7

Добрите комбинации на Пулев започнаха да идват една след друга. Българинът редуваше разнообразни удари, като всеки един от тях попадаше в задачата.

Рунд 8

Приключи изследването на съперника. Кубрат Пулев стартира да нанася тежки удари в търсене на нокаут. Единственият риск беше да не се умори за последните рундове. Хълк беше в безпомощно състояние за малко и потегли да влиза в клинч. Той не слушаше командите на рефера и получи предизвестие. Като по знамение украинецът удържа до гонга за завършек на тази част.

Рунд 9

Началото на деветия рунд подсещаше края на предходния. Шевадутский беше разхождан из кръга, до момента в който понасяше тежки удари. Украинецът се окопити и изглеждаше по-малко разтърсен, спрямо осмия рунд.

Рунд 10

При оставащи три рунда Шевадутский се бореше за своето оцеляване. Украинецът опита да завоюва териториално предимство, като натика в ъгъла Кубрат, само че не му се получи. Нашият боксьор отговори с мощни боди шотове. Въпреки това Хълк стоеше на крайници.

Рунд 11

Предпоследният рунд беше може би най-силния за Игор, само че даже и в него той отнесе един тежък десен прав в самия край. Шевадзуцкий обаче изглеждаше удовлетворен от показаното.

Рунд 12

Пулев не рискува в последната част, до момента в който Шевадзуцкийй усещаше накъде отива срещата и се втурна в офанзиви. В самият край обстановката ескалира, откакто се разхвърчаха крошета, само че и тази среща трябваше да се реши от съдиите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР