Кубрат Пулев остава претендент за световната титла на Международната боксова

...
Кубрат Пулев остава претендент за световната титла на Международната боксова
Коментари Харесай

Кобрата оставал претендент за титлата на IBF

Кубрат Пулев остава кандидат за международната купа на Международната боксова федерация (IBF). Новината заяви самият той в ефира на Дарик и по този начин опроверга промоутъра на Антъни Джошуа - Еди Хърн, съгласно който Кобрата е изгубил както статута си на кандидат, по този начин и доста пари.

Пулев трябваше да излезе против Джошуа на 28 октомври в Кардиф. В понеделник обаче българинът заяви, че има скъсване на гръден мускул и няма да се възвърне в точния момент за дуела. Организаторите стремително му откриха заместител за борбата пред близо 80 000 фенове на " Принсипалити Стейдиъм " - камерунецът Карлос Такам.

" Оставам в позицията си на формален кандидат. Мачът ще го има. Аз съм жаден за тази борба. Предстоят договаряния за мач против спечелилия от срещата сред Джошуа и Такам ", разкри Кубрат.

Той добави, че към този момент няма изясненост дали ще би трябвало да се изправи против промеждутъчен противник. " Дори и да е по този начин, аз съм подготвен ".

Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд също разяснява обстановката с пропадналия конфликт за международната купа против Антъни Джошуа, като увери в ефира на Нова телевизия, че стои зад българина и от организацията ще създадат всичко допустимо, с цел да може той още веднъж да се бие за купата.

" Разбрахме през вчерашния ден (б.р. понеделник) за травмата, приказвах с лекарите за окончателната диагноза. Контузията е скъсване на пекторалиса. Всъщност това даже не е толкоз тежка травма, възобновяване лишава 4 седмици и той може да бъде във форма напълно скоро, само че за мача към този момент е прекомерно късно. Сега ще се опитаме да приказваме със международните федерации и да сме сигурни, че всичко е ок. Ще се опитаме да го запазим в ранглистата и да подсигурим по най-бързия метод нов мач за купата, защото той е формален кандидат. Ситуацията е крачка обратно, само че ще се опитаме да го запазим като номер 1.

За дуела с Джошуа - това не е непринуден контракт, той е по правилото, че Кубрат е наложителен кандидат. Така че би трябвало да бъде съобразено с разпоредбите на IBF. Говорих с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, нощес и обсъждахме разновидността за нов мач още идната година, само че несъмнено техният фокус в този момент е върху идния дуел с Карлос Такам, който е идващ кандидат.

Когато имаш шоу със 70 хиляди фенове, обикновено е да се подсигуриш. Аз бих направил същото на мястото на Еди Хърн. Ако има късмет да се боксира за WBO купата, ще го направи. Нашата цел е не толкоз мач с Джошуа, а международна купа. Ще стигнем там, не се тревожете. Ще създадем Кубрат международен първенец “, приключи Кале Зауерланд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР