Кубрат Пулев очаква най-сетне да се добере до мач за

...
Кубрат Пулев очаква най-сетне да се добере до мач за
Коментари Харесай

Съперникът на Кобрата опитал да продаде килограм кокаин на ченге под прикритие

Кубрат Пулев чака най-накрая да се добере до мач за купата, само че преди този момент ще би трябвало да мине през много ексцентрично затруднение. На 9 ноември Кобрата ще се изправи против изпечен пандизчия.

Съперникът му Райдъл Букър претърпява 12 години от своя живот зад решетките, откакто през 2005 година пробва да продаде кг кокаин на ченге под прикритие. По това време боецът от Детройт към този момент е на върха на кариерата си и се бие в мачове за шампионски пояс. Парите от спорта очевидно не стигат и Букър се забърква в рискова игра тъкмо като нашия щангист Гълъбин Боевски.

Американецът се снабдява с един кг от най-скъпата дрога и стартира да й търси покупател. Намира се клиент, който дава обещание да заплати обилно, само че в деня на договорката вади белезници и ги щраква към китките на боксьора. Съдебните заседатели не са изключително впечатлени от чистото правосъдно минало на подсъдимия и му дават 12 години затвор. Любопитното е, че в разгара на процеса подсъдимият си урежда добре заплатен боксов ангажимент с Джеймс Тони, който преди този момент побеждава легендата Ивендър Холифийлд.

" Знаех, че отивам в пандиза, само че все пак одобрих да се удрям с Тони. Трябваха ми пари, с цел да платя на юристите. Беше необичайно да упражнявам в залата и по-късно да бързам към съда. Повечето експерти бяха уверени, че ще падна още в първия рунд, само че не бяха познали. Ступах съществено моя противник, само че не ми стигнаха силите за освен това ", споделя тогава подсъдимият. Малко след загубата от Тони той се качва на затворническия рейс и прекарва идващите 12 години от живота си зад решетките.

" Сигурно доста пъти сте чували от устата на пандизчия, че престоят зад решетките изцяло го е трансформирал. Е, с мен се случи същото. Имах задоволително време да осъзная грешките и да направя проект за идната и по-добра част от живота ми. Страдах само, че не мога да упражнявам пълноценно. Нямах треньор, нямах противник и опция за вярно възобновяване. Във всеки комфортен миг блъсках остарялата круша или каквото там може да ми служи за извършения ", спомня си Букър за най-тежкия интервал от живота си. Самият боксьор е безапелационен, че в пандиза съумява да запази освен физиката, само че и душeвността си.

" Беше тежко, даже доста тежко. Но вътре не видях неща, които да ме изненадат. В последна сметка самият аз израснах на улицата, а там разпоредбите са доста близки до тези в пандиза. Още на седем нахлузих ръкавиците, с цел да има къде да консумирам негативната сила. След това бях спаринг сътрудник на най-големите имена в бокса. Започнах да спечелвам трофеи, подготвях се за решителния скок към върха и тъкмо тогава се случи онази нелепост. Не настоявам, че съм почтен, само че и не заслужавах толкоз огромна присъда. Лишиха ме от най-хубавите години. Добре че не паднах духом и използвах времето, с цел да се приготвя за новия си живот. Ако има нещо положително от цялата тази затворническа гнусота, то е, че се защитих от тежки удари в главата и излязох изцяло съхранен ", надъхва се 38-годишният войник.

Осъденият наркодилър записва 4 победи и една загуба, само че всичките му противници са относително непретенциозни. Викат го да бъде спаринг сътрудник на Антъни Джошуа преди мача му с Александър Поветкин предишния септември.

Сега го чака огромното тестване. Едва ли още веднъж ще му се удаде да се бие против боксьор - кандидат за международната купа в тежка категория. Редно е да кажем, че от лагера на Пулев към момента не са удостоверили публично, че подобен мач ще се състои, само че нещата наподобяват уредени.

Двубоят сред Пулев и Букър ще бъде на 9 ноември и ще се организира на стадиона в калифорнийския град Фресно. За последно Кобрата се би с румънеца Богдан Дину, а по-късно избухна абсурдът " Суши ".

" 168 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР